Javier Mascherano Çin yolcusu

​Javier Mascherano Barcelona'dan resmen ayrıldı
​Javier Mascherano Barcelona'dan resmen ayrıldı

Barcelona'nın Arjantinli savunmacısı Javier Mascherano, Barcelona'dan resmen ayrıldı. Ayrılmadan önce özel bir törenle uğurlanacak olan Mascherano'nun, Çin kulüplerinden Hebei China Fortune'a imza atması bekleniyor.

Barcelona, Arjantinli Javier Mascherano’nun takımdan ayrıldığını resmi sitesinden yaptığı açıklamayla duyurdu. 33 yaşındaki oyuncu için bir veda töreni düzenlenecek.

Barcelona'dan yapılan açıklamada, Mascherano'nun bonservis bedeli konusunda Hebei Fortune ile anlaşmaya varıldığı ve Arjantinli oyuncunun futbol hayatına Çin'de devam edeceği belirtildi.

İspanya basınında yer alan haberlerde, Barcelona formasını 7,5 sezon boyunca giyen 33 yaşındaki Mascherano için Hebei Fortune 5,5 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek. Arjantinli oyuncunun ise Çin kulübünden yıllık 7 milyon avro alacağı belirtildi.

Mascherano, Barcelona formasıyla 334 maçta forma giyerken, 18 kupa kazanmıştı.

Hebei Fortune'ın kadrosunda, Fildişi Sahilli Gervinho ile Arjantinli Ezequiel Lavezzi de yer alıyor.

  • Yaşadığı sakatlık nedeniyle formasını Thomas Vermaelen'e kaptıran 33 yaşındaki futbolcu güzel günler geçirdiğini söylediği Barcelona'dan ayrılma vaktinin geldiğini açıklamıştı.
Mascherano, Katalan ekibindeki yedi yıllık kariyerinde 334 maça çıktı; 1 gol ve 8 asiste imza atarken 4 La Liga, 4 Kral Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası, 2 FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve 3 İspanya Süper Kupası zaferi yaşadı.

    

😢 Maschreno’nun 7,5 yıllık Barcelona kariyeri sona erdi.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()