Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus'tan Avrupa Ligi finali açıklaması

Jorge Jesus & Enner Valencia
Jorge Jesus & Enner Valencia

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın Sevilla ile karşılaşacak. Mücadele öncesi teknik direktör Jorge Jesus ve Enner Valencia basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında yarın Sevilla ile karşı karşıya geliyor.

Mücadele öncesi sarı lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus ile takımın en skorer oyuncusu Enner Valencia basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine teşekkür ederek başlayan Valencia,

  • "Çok teşekkür ediyorum. Tanrı'ya şükürler olsun güzel bir sezon geçiriyoruz. Sezona başlarken amacımız ligi kazanmaktı. Avrupa Ligi farklı bir turnuva o yüzden biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Ekvadorlu yıldız golcü, sezon sonu bitecek sözleşmesiyle ilgili de konuştu:

  • "Kulüple görüşmeye devam ediyoruz. Bir anlaşmaya varılmasını umuyorum."

Portekizli teknik adam ise Sevilla mücadelesi hakkında görüşlerini aktardı.

  • "Güçlü bir takıma karşı oynayacağız. Bu turnuvada güzel bir tarihi olan takıma karşı oynayacağız. Son yıllarda bu turnuvayı 4 kez kazandılar. Kaliteli oyuncuları var. Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin'den 3 oyuncuları var. Bu bile bir gösterge. Biz de Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz. 2 aşamalı bir eleme olacak. İnanıyoruz ki ilk maçta iyi bir sonuç alıp turnuvayı alıp, turu İstanbul'a taşıyıp, turu geçecek gücümüz var.

Avrupa Ligi'nde Benfica ile 2 kez final oynayan Jesus, 3. kez finalist olma hayalinden bahsederek "Kaybettiğimi finallerinden biri Sevilla'ya karşıydı. Bu seviyede her şey olabiliyor. Biz bu turu geçersek, çeyrek finale kalacağız. Eğer kura şansı da yanımızda olursa, bu turnuvada her şey olabilir bizim için." ifadelerini kullandı."


Süper Lig için play-off açıklaması

Tecrübeli teknik adam, Portekiz basınında çıkan,Süper Lig'de şampiyonun play-off oynanarak belirlenmesi gerektiği konusunda yaptığı açıklamayla ilgili şu ifadeleri kullandı:

  • "Avrupa Ligi için buradayız. Türkiye Ligi ile ilgili konuşmak için daha sonra çok zamanımız olacak. Ama şunu söyleyeyim Türkiye Ligi'ni kazanmak için iki takım uğraşıyor. Henüz şampiyon belli değil. Benim düşüncelerim bana aittir. Başkalarının düşünceleri değil. Ama şu an Sevilla maçı için buradayız."