Joachim Löw'den Mesut Özil açıklaması: Yeniden milli takıma...

Joachim Löw ve Mesut Özil
Joachim Löw ve Mesut Özil

Almanya'da yaşadığı olaylar nedeniyle milli takımı bıraktığını açıklayan Arsenal'in Türk asıllı Alman futbolcusu Mesut Özil'le ilgili Almanya Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw'den yeni bir açıklama geldi. Tecrübeli teknik adam yıldız oyuncunun milli takıma dönme ihtimali hakkında konuştu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden Mesut Özil ve İlkay Gündoğan, Alman basınında olay olmuştu. Türk asıllı Alman futbolcuların ortaya çıkan görüntüleri, Almanları adeta çileden çıkartmış ve iki oyuncu için de linç kampanyası başlatılmıştı.

Panzerler'in Dünya Kupası'ndan grup aşamasında elenmesi sonrasında eleştirilerin dozu artmış ve hakaret boyutuna ulaşmıştı.

Tüm bu gelişmelerin sonucunda 29 yaşındaki yıldız oyuncu tarihi bir karara imza atmış ve Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı.

Ancak 10 numara mevkiinde forma giyen yıldız ismin "Irkçılık ve saygısızlık devam ettiği sürece Almanya için oynamayacağım" ifadelerini, geri dönüş için kapıyı açık bıraktığı şeklinde yorumlanmıştı.

Arşiv
Arşiv

Tecrübeli hoca, Mesut'un milli takıma geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya şu şekilde yanıt verdi:

  • "Bana sorarsanız Mesut, milli takımı temelli bıraktığını çok açık bir şekilde açıkladı ve bütün kapıları kendisi kapattı. Dolayısıyla şu anda yeniden milli takıma dönmesi gibi durum söz konusu değil."