Jorge Jesus, İsmail Kartal'ın gölgesinde kaldı

Fenerbahçe
Fenerbahçe

Geçen sezon İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'i 2. sırada bitirmiş ve Ali Koç döneminin en iyi derecesini elde etmişti. Oynattığı oyunla kamuoyunun takdirini toplayan Kartal'ın başarılı performansı, yerine gelen Jorge Jesus'un üstünde görülüyor. İşte detaylar...

Fenerbahçe'de sezon başında büyük umutlarla göreve getirilen Jorge Jesus, Avrupa'dan elendi ve ligde oynanan derbilerde bekleneni veremeyip şampiyonluk şansını zora soktu.

Harcanan para, 43 milyon euro

Teknik direktör Jesus'la anlaşan sarı lacivertliler yeni gelen futbolculara da ciddi bir yatırım yaptı. 14 transfere 43 milyon euroyu bulan bir harcama yapan Fenerbahçe'de, oyuncuların çoğu beklentilerin altında kaldı.

Kadıköy'de ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş'tan 7 gol yiyip, 0 puan çeken Fenerbahçe, Avrupa'da ise La Liga'da küme düşme hattına kadar gerileyen Sevilla'ya elendi.

İsmail Kartal'ın elinde parlayan oyuncular formadan uzaklaştı

Geçen sezon İsmail Kartal'la beraber yıldızlaşan Zajc, Rossi ve Crespo formadan uzak kalırken, ligde 15 golü olan Serdar Dursun 5. forvet oldu. Napoli'ye 18 milyon euroya satılan Kim Min Jae'nin yeri doldurulamazken, Arda Güler konusunda da bir istikrar yakalanamadı.

Kadıköy’de Beşiktaş’a karşı alınan 4-2’lik mağlubiyetin ardından Fenerbahçe’de büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü yaşanıyor. Sarı lacivertlilerde özellikle Başkan Ali Koç ve yönetimine karşı istifa tepkileri günden güne artıyor. Başkan Koç’a yönelik istifa sesleri ilk kez bu kadar yükseldi.

Kongre masada

Başkan Ali Koç ve yönetimin de gelen bu tepkilerle beraber artık kongre konusunu gündeme aldığı öğrenildi. Henüz nihai bir karar verilmese de sezon sonu olağanüstü genel kurula gidilme ihtimalinin çok yüksek olduğu belirtildi. Mevcut başkan Ali Koç’un aday olup olmayacağı ise ortaya çıkacak adaylara göre şekilleneceği öğrenildi.