Jose Mourinho yuvaya dönüyor

Jose Mourinho, Manchester United'ı çalıştırdığı dönemde Liverpool maçında öğrencilerini uyarıyor.
Jose Mourinho, Manchester United'ı çalıştırdığı dönemde Liverpool maçında öğrencilerini uyarıyor.

Premier Lig ekiplerinden Manchester United ile yolları ayrılan Jose Mourinho, ülkesine dönmeye hazırlanıyor. Portekiz'in önde gelen spor gazetelerinden olan Record, Benfica'nın Jose Mourinho ile yakından ilgilendiği ve görüşmelerin önümüzdeki hafta başlayacağı kaydedildi.

Teknik direktör Rui Vitoria ile yollarını ayıran Benfica'nın yeni hoca için ilk olarak Jose Mourinho ile görüşeceği iddia edildi.

Portekiz'in ünlü spor gazetesi Record'da yer alan haberde; Benficalı idarecilerin, İngiltere'de yaşayan Jose Mourinho ile bir görüşme yapacakları ve şanslarını deneyecekleri öne sürüldü. Jose Mourinho'nun Manchester United'dan aldığı 15 milyon avroluk teklifi karşılayamayacak olduklarının bilincinde olan Benficalı yöneticilerin, verebilecekleri maksimum maaş ile ünlü teknik adamı ikna etmeye çalışacağı vurgulandı.

  • 55 yaşındaki Jose Mourinho, kariyerinin ilk teknik direktörlük deneyimini Benfica'da yaşadı. 20 Eylül 2000'den 5 Aralık 2000'e kadar Benfica'da teknik direktörlük yapan Mourinho, daha sonra Leiria, Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid ve Manchester United'ı çalıştırdı.

Jose Mourinho, Manchester United'da aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle 18 Aralık'ta görevinden alınmıştı.