Juventus soruşturması büyüyor!

Pjanic ve Ronaldo
Pjanic ve Ronaldo

Juventus'un başı, hukuki konularda beladan kurtulmuyor. 15 yıl önce şike skandalı sebebiyle küme düşürülen Juventus aleyhine geçen hafta başlatılan transferlerde yasadışı faaliyetler ve haksız kazan elde etme gerekçeli soruşturmanın kapsamı gün geçtikçe büyüyor.

İtalya'da en çok şampiyonluk yaşayan ve ülkenin en köklü kulüpleri arasında olan Juventus'un başı beladan kurtulmuyor. 2006 yılında, içlerinde Juventus, Milan, Fiorentina ve Lazio gibi takımların bulunduğu Calciopoli skandalı sonrası siyah-beyazlı ekibin şike yaptığına karar verilmişti.

Pjanic'in transferi inceleniyor.

İtalya Tüketici Hakları Koruma Derneği, İtalya Olimpiyat Komitesi ile ortak yürüttüğü soruşturmada, aralarında Miralem Pjanic'in Barcelona'ya transferinin de olduğu 42 transferin inceleme altına alındığı ve bazı menajer komisyonlarında farklı oranlar belirlenerek usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor. 60 Milyon Euroluk bir açığın olduğu gözle görülüyor. Bu açığa neden olan en önemli transferler ise; Arthur, Joao Cancelo, Pjanic ve Danilo.

Olay Ronaldo'ya sıçardı.

Bugün çıkan haberlerde ise soruşturma kapsamının genişlediğini ve Cristiano Ronaldo'nun geride kalan yaz Juventus'tan Manchester United'a transfer olmasının da soruşturmaya dahil edildiği ortaya çıktı.

La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde soruşturmayı yürüten savcıların Ronaldo transferi hakkında Juventus yöneticilerinin "Ortaya çıkmaması gereken bir belge" hakkında yaptığı telefon görüşmesinin kayıtlarına ulaştığı ve bu belgenin de incelemeye alındığı iddia edildi.

Soruşturma devam etmekte.