Juventus'tan ilginç transfer: Traktör yoksa, sözleşme yok

Juventus Moise Kean
Juventus Moise Kean

Tek bir şartı var... Genç yıldız tarihin en ilginç transferini yapmak üzere...

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus forması giyen Moise Kean, kulübü ile babasının arasındaki ilginç pazarlığın ortasında kaldı.

17 yaşındaki oğlunun sözleşmesinin yenilenmesi için kulüp yetkilileriyle görüşen baba Kean, 700 bin avro ve traktör teklifi ile karşı karşıya kaldı.

Sürece ilişkin detayları Tuttosport’a anlatan baba Kean, “Juventus oğluma 700 bin avro teklif etti. Bana da bir traktör vereceklerini söylediler. Ancak şimdi traktör için bütçelerinin olmadığını söylüyorlar” ifadelerini kullandı.

Traktörün kendisi için önemli olduğunun altını çizen Kean, “Fildişi Sahili’nde arazim var. Orada tarım yapıyorum. Bu yüzden traktör benim için çok önemli” dedi.

Yaşanan bu süreçte Juventus ile Kean ailesi arasındaki bağlar kopma noktasına geldi. Traktör konusunda ısrarcı olduğunu belirten baba Kean, İtalyan devinin yeni sözleşme karşılında vadettiği traktörü vermemesi halinde masadan kalkacaklarını söyledi.

Kean, “Oğluma daha iyi bir kontrat ve bana da traktör vermezlerse bedelsiz olarak kulüpten ayrılacağız” diyerek geri adım atmayacağını gösteri.

Moise Kean, Kasım 2016'da oynanan Pescara maçının son 7 dakikasında görev almış ve milenyum sonrası doğup Serie A'da forma giyen ilk futbolcu olarak tarihe geçmişti.