Kadınlar Futbol Ligi'nde skandal! Takımdaki futbolcuların cinsiyeti sorgulanıyor...

Kadın futbol takımında 2 erkek olduğu iddia edildi.
Kadın futbol takımında 2 erkek olduğu iddia edildi.

Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele eden bir takımdan iki futbolcunun, erkek kimliği almak için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Kadınlar 3. Ligi'nde play-off son 16 turunda Ordu ekibi Rusumat-4 Gençlik ile Adana 01 karşı karşıya geldi. Rusumat 04 Gençlik'in 2-0 kazandığı maçta Adana 01, rakibin 2 erkek oyuncu oynattığı gerekçesiyle Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na başvurdu.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre,

maçta forma giyen 4 ve 8 numaralı Rusumat-4 Gençlik futbolcuları D.Ö. ile S.A., erkek kimliği almak için mahkemeye başvurdu ancak hâlâ pembe kimlik taşıyorlardı ve kadın statüsündeydi.

Amatör Futbol Disiplin Kurulunun, Adana-01 takımının itirazını haklı bulduğu kararda “Adana 01 Kadın Futbol Spor Kulübü itirazı hakkında, 29 Mayıs 2022 tarihinde oynanan Kadınlar 3. Ligi (Play Off) Adana 01 Kadın Futbol Spor Kulübü - Rusumat-4 Gençlik ve Spor Kulübü müsabakasında, Rusumat-4 Gençlik futbolcuları D.Ö. ve S.A.’nın 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde idari tedbirli sayılmasına, soruşturma dosyasının gereğin takdir ve ifası için ilgili kurula sevki amacıyla TFF Genel Sekreterliği’ne gönderilmesine...” ifadeleri yer aldı. Dosya, TFF yönetimince görüşülerek karara bağlanacak.

Erkek olduğu iddia edilen iki futbolcu
Erkek olduğu iddia edilen iki futbolcu

"Kadın kimliği taşıyan erkek mi olur?"

Olayların odağındaki Rusumat-4 Gençlik, iddiaları doğruladı. iki oyuncunun mavi kimlik almak için mahkemeye başvurduğunu belirten kulüp yetkilileri, “Ancak şu an pembe kimlik taşıyorlar ve kadınlar. Yanlış bir durum yok. Kadın kimliğini taşıyan birine erkek diyebilir misiniz?” savunması yaptı.

Adana-01 ekibi ise “Söz konusu 2 oyuncu da erkek olmak için, mavi kimlik taşımak için mahkemeye başvurmuş. Görünüşlerinde de erkek oldukları belli. Maç esnasında, sonrasında herkes bu iki sporcunun erkek olduğunu gördü, hakem dahil herkes şaşkındı. Kadın futbolcularımız, sakallı ablalarıyla maç yaptı” bilgilerini paylaştı.

İki futbolcu toplam 5 gol attı

Rusumat-4 Gençlik, Kadınlar 3. Lig M Grubu’nda bu sezon oynadığı 10 maçın tamamını kazandı ve 40 gol atıp sadece 1 gol yedi.

Bu performansıyla Play-Off'ta mücadele etmeye hak kazanan Ordu ekibi, 1. Tur'da Muş Alpaslan Spor'u 10-0 mağlup etti. Bu 10 golden ikisini, erkek oldukları iddia edilen S.A ile D.Ö kaydetti. İki futbolcu bu sezon toplam 5 gol kaydetti. Rusumat-4 statü gereği 2. Lig’e çıktı.

Mavi kimlik için teste giriyorlar

Mavi kimlik için mahkemeye başvuranlar hormonal ve psikolojik testlerden geçiriliyor. Uzmanlar; mahkemenin talebi ile, başvuranları jinekolojik, ürolojik ve psikolojik testlere tabi tutuyor. Testosteron hormonları ve davranışsal hareketler takip edildikten sonra hazırlanan rapor mahkemeye sunuluyor. Mahkeme onay verdikten sonra, mavi kimlik için İçişleri Bakanlığı’na başvuruluyor.