Karabağ - Villarreal maçı İstanbul'da!

Karabağ-Villarreal maçı İstanbul'da oynanacak.
Karabağ-Villarreal maçı İstanbul'da oynanacak.

UEFA, Azerbaycan'daki savaş durumu nedeniyle Karabağ'ın Avrupa Ligi'ndeki ilk iç saha maçını tarafsız bir sahada oynamasını istemişti. 'Temsilcimizin' Türkiye'de oynama isteği kabul edildi.

Karabağ FK, UEFA'nın tarafsız saha kararı sonrasında kendilerine önerilen ülkeleri provokasyon ihtimali nedeniyle kabul etmedi. Türkiye'de oynamak istediğini resmî olarak ileten Karabağ'ın bu önerisi kabul edildi. Avrupa Ligi I grubundaki 2. hafta karşılaşması olan Karabağ - Villarreal maçı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak.

Kulüpten yapılan açıklamada, Türkiye'deki futbol kulüplerine mektup gönderildiği, Türk kulüplerinin de "Stadyumumuz her zaman Karabağ takımının hizmetindedir" şeklinde yanıt verdiği kaydedildi. Başta Galatasaray olmakla desteğini esirgemeyen Türk kulüplerine teşekkür edilen açıklamada, Karabağ-Villarreal karşılaşmasının İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılmasının kararlaştırıldığı ifade edildi. Açıklamada, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübüne de teşekkür edildi.

  • Karabağ FK - Villarreal maçı ne zaman?
  • Karabağ FK - Villarreal Avrupa Ligi I grubu 2. hafta maçı 29 Ekim'de oynanacak. Mücadele 20.55'te başlayacak. Karşılaşmanın Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesi de maçın önemini daha da artırıyor.
  • Stadyuma taraftar alınacak mı?
  • Türkiye Futbol Federasyonunun, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kuruluna danışarak aldığı karar sonrası Türkiye'deki maçlarda stadyum localarına %50 kapasite ile seyirci alınıyor. UEFA, kararı yerel yönetimlere bırakarak %30'a kadar seyirci alımına izin verse de, yeni bir gelişme olmadığı takdirde Karabağ-Villarreal maçına locaların yarı kapasitesi kadar taraftar alınacak.