Karim Benzema, Dünya Kupası'nda yok!

Karim Benzema
Karim Benzema

Fransa Milli Takımı'nda N'Golo Kante, Paul Pogba, Presnel Kimpembe ve Christopher Nkunku ardından sakatlanan Karim Benzema da Dünya Kupası'nda forma giyemeyecek.

Fransa Milli Takımı’nın yıldız futbolcusu Karim Benzema, sakatlığı nedeniyle 2022 Katar Dünya Kupası’nda forma giyemeyecek.

Fransa Futbol Federasyonu, 34 yaşındaki golcü futbolcunun antrenmanda kalçasından sakatlandığı ve Dünya Kupası kadrosundan çıkartıldığını açıkladı.

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps yaptığı açıklamada, “Bu Dünya Kupası’nı büyük bir hedef haline getiren Karim için son derece üzgünüm. Fransız takımı için bu yeni darbeye rağmen, grubuma güvenim tam. Bizi bekleyen büyük zorluğun üstesinden gelmek için her şeyi yapacağız” dedi.

34 yaşındaki yıldız futbolcu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, hayranlarına duyurdu.


  • "Hayatımda hiç pes etmedim ama bu gece her zaman yaptığım gibi takımı düşünmek zorundayım, bu yüzden mantığım bana yerimi grubumuzun iyi bir Dünya Kupası yapmasına yardım edebilecek birine bırakmamı söylüyor. Tüm destek mesajlarınız için teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası’nın son şampiyonu Fransa’da, N’Golo Kante, Paul Pogba, Presnel Kimpembe ve Christopher Nkunku da sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyor.