Karim Benzema, tarih yazabilir

Karim Benzema
Karim Benzema

Real Madrid'in yıldız forveti Karim Benzema yarın oynanacak UEFA Süper Kupa finalinde gol atarak kupayı kazanırsa tarih yazabilir. Tecrübeli golcü, bu senaryoyu gerçekleştirebilirse 3 farklı onuru birden elde edecek.

Real Madrid,10 Ağustos Çarşamba akşamı UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Eintracht Frankfurt ile UEFA Süper Kupa için kozlarını paylaşacak.

Şampiyonlar Ligi kupasının son şampiyonun şüphesiz en önemli kozlarından birisi 34 yaşındaki forvet Karim Benzema.

Marca'nın paylaştığı haberde; bu sezon Ballon d'Or için en öne çıkan adaylardan birisi olan Fransız, yarın akşam çıkacağı maçta atacağı 1 golle beraber kupayı da kazanırsa 3 ayrı onuru birden yaşayabilir.

Raul'u geride bırakabilir

Karim Benzema'nın final maçında atacağı bir gol Real Madrid adına 323 gol atan kulüp efsanesi Raul'un rekorunu geride bırakacak.

Fransız forvet bu maçta gol atmayı başarabilirse böylelikle Los Galacticos tarihinde en çok gol atan ikinci oyuncu olacak. Kulüp tarihinin en golcü futbolcusu, eflatun-beyazlı formayla 451 gol atma başarısı gösteren Cristiano Ronaldo.

Diğer hedef Gento'yu yakalamak

Real Madrid tarihinin en çok kupa kazanan isim Brezilyalı sol bek Marcelo. 25 kupası bulunan futbolcuyu, 23 kupayla eflatun-beyazlıların efsane ismi Paco Gento izliyor.

Karim Benzema Real Madrid'e geldiği günden bu yana 22 kupa kazanma başarısı gösterdi. Fransız yıldız, Frankfurt karşısında alınacak bir galibiyet sonrasında Gento'nun sayısını egale ederek Real Madrid tarihinde en çok kupa kazanan 2. isim olacak.

Kaptan olarak ilk kupa

Benzema'nın Helsinki'de yaşayabilecek zaferde bir önemli durum ise kupayı takım kaptanı olarak kaldırması olacak.

Marcelo'nun sözleşmesinin bitimiyle kulüple yollarını ayırmasının ardından 1. kaptanlığa yükselmişti. Maça kaptan olarak çıkacak tecrübeli forvet, kaptan olarak ilk kupasını kazanmaya çalışacak.

10 Ağustos günü oynanacak final maçı TSİ saat 22:00'de başlayacak.