Katar için 2022 tehlikesi: Kriz futbola sıçradı

Katar 2022
Katar 2022

2022 Dünya Kupası öncesinde Almanya'dan kritik bir açıklama geldi.

2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar için tehlike çanları çalıyor.

Yaşanan krizin ardından Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya ve Maldivler ile diplomatik ilişkileri kesilen Katar, ev sahipliğinin iptal edilmesi tehlikesiyle karşı karşıya.

Dev organizasyonun başka bir ülkede yapılması halinde Katar’ın başlattığı 12 yeni stat inşaatı durdurulacak ve bu döneme kadar yapılan tüm yatırımlar boşa gidecek.

FIFA cephesinden şimdiye kadar yapılan tek açıklamada herhangi bir sorun olmadığı belirtilse de, Almanya’dan gelen açıklama kafaları karıştırdı.

FIFA tarafından yapılan “Katar ile iletişimdeyiz, şimdilik başka bir açıklama yok” duyurusunun ardından konuşan Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Reinhard Grindel, futbolda her şeyin ihtimal olduğunu söyleyerek olası bir iptale yeşil ışık yaktı.

2022’ye kadar olan süreçte çözüm arayışlarında olacaklarını belirten Grindell, böylesine büyük turnuvaların terörün destek gördüğü ülkelerde organize edilmemesi gerektiğinin de altını çizdi.

Aynı zamanda FIFA Konsey Üyesi olan Reinhard Grindel’in sözleri şu şekilde:
"Dünya Kupası’nın düzenlenmesi için önümüzde daha 5 yıl gibi uzun bir süre var. Bu süreçte boykot yerine çözüm arayışında olmalıyız. Bu konuda net olan tek şey, uluslararası çapta böylesine büyük turnuvalar, terörün destek gördüğü ülkelerde organize edilmemeli”
Aynı zamanda FIFA Konsey Üyesi olan Reinhard Grindel’in sözleri şu şekilde: "Dünya Kupası’nın düzenlenmesi için önümüzde daha 5 yıl gibi uzun bir süre var. Bu süreçte boykot yerine çözüm arayışında olmalıyız. Bu konuda net olan tek şey, uluslararası çapta böylesine büyük turnuvalar, terörün destek gördüğü ülkelerde organize edilmemeli”