Kaval kemiği kırılan Emre Akbaba sahalara ne zaman dönecek?

Galatasaraylı futbolcular, Emre Akbaba'nın sakatlığının ardından büyük bir şok yaşadılar.
Galatasaraylı futbolcular, Emre Akbaba'nın sakatlığının ardından büyük bir şok yaşadılar.

▬ Galatasaray forması giyen Emre Akbaba, dün oynanan Çaykur Rizespor maçında talihsiz bir sakatlık geçirdi.

▬ Oyuna ikinci yarıda dahil olan 26 yaşındaki futbolcu kısa süre sonra rakibiyle girdiği ikili mücadelede ayağı kırıldı ve hastaneye kaldırıldı.

▬ Hem kaval hem de fibula kemiği kırılan futbolcunun sahalara dönüş süresini GZT Spor'a konuşan Fizyoterapist Hidayet Mutlu Yılmaz'a sorduk.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Galatasaray'da Emre Akbaba'nın ayağı kırıldı.

Çaykur Didi Stadı'nda oynanan maçın 61. dakikasında Ryan Donk'un yerine oyuna dahil olan Emre Akbaba, 70. dakikada Braian Samudio ile girdiği ikili mücadelede sakatlandı.

Emre'nin yerde kalmasıyla sahaya giren Galatasaray sağlık ekibi, 26 yaşındaki futbolcuya müdahale etti. Bu sırada Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş, Emre'nin sağ kaval kemiğinin kırıldığını kenar yönetimine işaret etti. Emre'nin durumunu gören iki takım futbolcuları, saha içinde büyük üzüntü yaşadı.

Emre Akbaba, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Emre Akbaba yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Emre Akbaba yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Pozisyonu Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden yeniden inceleyen hakem Serkan Çınar, Braian Samudio'ya kırmızı kart gösterdi.

Tibia ve fibula kemiklerinde kırık tespit edildi

Sahadaki müdahalenin ardından hastaneye götürülen Emre Akbaba'dan üzen haber geldi. Sarı-kırmızılı kulüpten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Oyuncumuz Emre Akbaba'nın sağ cruris tibia ve fibula (kaval ve baldır) kemiklerinde kırık mevcuttur. İlk müdahalesi yapılan oyuncumuz ameliyata alınacaktır.

Sahalara ne zaman dönecek?

GZT Spor'a konuşan Fizyoterapist Hidayet Mutlu Yılmaz, Emre Akbaba için sahalara dönüş süresiyle ilgili bilgiler verdi. Yılmaz, kemikte şaft (gövde) kırığı oluştuğunu ifade etti. Kırılan kemiğin doğru kaynaması ve güçlenmesinin ardından ağırlık yüklemesi yapılacağını, bu sürenin de fizik tedavinin etkinliğine bağlı olarak oyuncunun sahalara dönüş süresinin 8-10 ay arasında olacağını belirtti.

Yılmaz ayrıca, kırığın eklem yerinden olmamasının da Emre Akbaba adına sevindirici bir detay olduğunun altını çizdi.

Emre Akbaba'nın sağ ayağının röntgen görüntüsü.
Emre Akbaba'nın sağ ayağının röntgen görüntüsü.

Ağır sakatlıktan yeni çıkmıştı

Galatasaray'a sezon başında transfer olan genç futbolcu, Süper Lig'in 7. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan maçta sakatlanmış ve 4,5 ay sahalardan uzak kalmıştı.