Kenan Sofuoğlu ölümden döndü!

Kenan'dan kötü haber: 3 kırık tespit edildi!
Kenan'dan kötü haber: 3 kırık tespit edildi!

Türkiye'nin motosiklet yarışlarındaki gururu Kenan Sofuoğlu'ndan kötü haber var. Tecrübeli sporcu sıralama yarışında çok kötü bir şekilde düşerek ölümden döndü.

Supersport'ta şampiyonluk mücadelesi veren ve bu hafta sonu Magny-Cours'a şampiyona lideri olarak gelen Sofuoğlu, sıralamalardaki geçirdiği kaza sonucunda vücudunun belli bölümlerinde kırık tespit edildi.

Sıralamaların son dakikalarında pole pozisyonu için hızlı tur atan Sofuoğlu'nun düşmesi sonucu seans kırmızı bayrakla durduruldu.

Pist üstünde yapılan ilk kontrollerin ardından tecrübeli sporcunun leğen kemiğinde acı olduğu için hemen hastaneye kaldırıldı.

Hâlâ hastanede bulunan Sofuoğlu'nun kalçasında üç kırık olduğu ve ameliyat için bu akşam özel uçakla Türkiye'ye döneceği belirtildi.

Sezonun bitmesine bu yarış dahil 3 yarış bulunuyor ve milli gururumuzun, en yakın rakibi Mahias'ın sadece 4 puan farkla önünde yer alıyor. Sezon başını da sakatlık nedeniyle kaçıran Sofuoğlu, çıktığı 7 yarışta 5 galibiyet ve 1 podyum aldı.

Son 2 seneyi Supersport'ta şampiyon olarak tamamlayan Kenan, toplamda ise 5 kez şampiyonluk yaşadı ve serinin en başarılı sürücüsü olma unvanına sahip.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fsofuoglu%2Fposts%2F10154921797754599&width=500