Kerem Aktürkoğlu'nun ağlatan hikâyesi

Kerem Aktürkoğlu'nun hayat hikâyesi Fransız basınında
Kerem Aktürkoğlu'nun hayat hikâyesi Fransız basınında

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın yükselen yıldızı Kerem Aktürkoğlu'nun başarısının altından acıklı bir hayat hikâyesi çıktı. İşte genç futbolcunun göçük altına kalmaktan, yıldız olmaya uzanan hikâyesi...

Galatasaray'ın 23 yaşındaki futbolcusu Kerem Aktürkoğlu'nun hayat hikâyesi Fransa'da gündem oldu. Fransızların ünlü gazetesi L'Equipe, genç yıldızın hikâyesini haberleştirdi. Haberde; 1999 yılında İzmit'te meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde, enkaz altında kalıp sonrasında enkazdan kurtulup Türk futbolunun umudu olduğu detayına yer verildi.

Haberde Kerem Aktürkoğlu'yla ilgili yazılanlar şu şekilde:

  • "İzmit yıkıldı. Ağustos 1999'da Türkiye'de 7.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Belediye başkanı molozların arasında, özellikle de dokuz aylık torununun hayatını kurtarmakla meşguldü. Uzun süren çalışmalar sonucu enkaz altındaki Kerem'i sağ salim kurtarmayı başardı. Bu gelişme tüm Aktürkoğlu ailesini sevince boğdu. 23 yaşındaki sol kanat oyuncusu bu sezon Fatih Terim yönetiminde kendini kanıtladı. Efsane teknik direktör, Eylül 2020'de Erzincanspor'dan transfer ettiği Kerem ile özel olarak ilgilendi."

Galatasaray'ın, Kerem için 25 milyon euro bonservis bedeli belirlediği ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamaması durumunda oyuncuyu satmak zorunda kalabileceği belirtildi.

Kerem Aktürkoğlu, bu sezon tüm kulvarlarda çıktığı 44 maçta 11 gol 9 asistle oynadı.