Kerem Demirbay'dan skandal karar: Önce Türk Milli Takımı'nı seçti sonra Almanya'yı

​Kerem Demirbay'dan skandal karar: Önce Türk Milli Takımı'nı seçti sonra Almanya'yı
​Kerem Demirbay'dan skandal karar: Önce Türk Milli Takımı'nı seçti sonra Almanya'yı

Türkiye Futbol Federasyonu, Almanya'da Hoffenhaim forması giyen 23 yaşındaki gurbetçi futbolcu Kerem Demirbay'ın Türk Milli Takımı'nda forma giyeceğini açıkladı. Kısa bir süre sonra Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ı Almanya Milli Takımı aday kadrosuna çağırdı.

Türk ve Alman Milli Takımları arasında hangi tercihi yapacağı uzun süredir merak edilen Hoffenheim'ın 23 yaşındaki orta sahası Kerem Demirbay hakkında Türkiye Futbol Federasyonu'ndan açıklama geldi ve başarılı oyuncunun Türk Milli Takımı'nda forma giyeceği belirtildi. Almanlar'ın da radarında olduğu bilinen genç oyuncu için daha sonra Almanya Futbol Federasyonu bir açıklama yayınladı. Kerem Demirbay'ın Konfederasyon Kupası kadrosuna alındığını açıklayan Almanlar şok etkisi yarattı.

Alman Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Löw'ün de favorileri arasında bulunan Kerem Demirbay'ın kulübü Hoffenheim da gurbetçi futbolcunun aday kadroya çağrıldığını duyurdu.

KEREM DEMİRBAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

"Son dakika kararımı değiştirdim. Alman Milli Takımı'nı seçtim. Almanya Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer almak benim için onurdur. Telefon geldiğinde inanamadım. Son bir yılda kendimi geliştirdim, Almanya Milli Takımı'na çağrıldığım için çok gururluyum."

FATİH TERİM DE AÇIKLAMA YAPTI

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yaptığı açıklamada; "Löw'ün bizim oyuncularımızı istemesi bizi mutlu ediyor ancak Kerem konusuna gelirsek son 1 senedir çok hızlı ve iyi bir ilişki kurduk. Yardımcı hocalar sonra benimle görüştü. Ailesi ile görüştük. En son 2 gün evvel Kerem'in bize FIFA'ya gönderilmek üzere Türk milli takımında oynamak istediğini belirten bir yazısı vardı. Ayrıca Hoffenheim kulüben resmi yazı gönderdim. Kendi resmi sitelerinde de bunu yayınladılar, ancak bir kaç saat sonra geri çekmişler. Her ne hikmetse anlayamadık" şeklinde konuştu.

Terim'in dediği gibi Hoffenheim yazıyı sitesinden kaldırdı. Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ı kadrosunda gösterdi. TFF şimdi Kerem'in imzaladığı ve FIFA'ya gönderilen ıslak imzalı dilekçeyi sunmaya hazırlanıyor. Benzer bir konu Mesut Özil davasında da yaşanmış, Terim ve ekibi Mesut Özil için çaba göstermiş ancak Özil, Almanya Milli takım forması giymişti.

TFF YAPTIĞI AÇIKLAMADA NE DEMİŞTİ?

"Yurt dışındaki kulüplerde futbol oynayan Türk asıllı oyunculardan Kerem Demirbay, Türk Milli Takım forması giyecek. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından uzun süredir takip edilen ve Türk Milli Takımı'na kazandırılmak istenen Demirbay, resmi başvurusunu da yaptı. Bundesliga takımlarından Hoffenheim'da forma giyen genç oyuncu, bir kaç gün evvel yazılı olarak Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti.