Khabib Nurmagomedov'a paylaşımı nedeniyle tepki yağıyor

Khabib Nurmagomedov, şu ana kadar Rusya işgaline sessiz kaldı
Khabib Nurmagomedov, şu ana kadar Rusya işgaline sessiz kaldı

Eski UFC şampiyonu ve şu sıralar antrenörlük yapmakla meşgul olan karma dövüş sanatçısı Khabib Nurmagomedov'un Twitter'da yaptığı paylaşım takipçilerinden tepki aldı. Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Khabib'in, bir finans şirketinin reklamını yapması, "Rusya, Ukrayna'yı işgal ederken bu yapılan ne kadar doğru?" yorumlarını beraberinde getirdi.

Spor dünyası, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'ya tepki gösterirken, bir şey yokmuş gibi davranan sporcular ise eleştirilerin hedefi oluyor.

Birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Avar asıllı Rus emekli karma dövüş sanatçısı Khabib Nurmagomedov'un, Rusya'nın Ukrayna'ya girmesi sonrası sessizliğe bürünmesi sevenleri tarafından yadırgandı.

Twitter'dan reklam paylaşımı yapan Nurmagomedov'un gönderisinin altına tepki dolu birçok yorum geldi.

"Muhammed Ali'nin yanına yaklaşamazsın!"

İşte Nurmagomedov'a yapılan yorumlardan bazıları:

  • "Muhammed Ali'nin yanına yaklaşamazsın! Bir daha asla kendini onunla kıyaslama. Ukrayna kan kaybederken, sosyal medya hesaplarını insanlık yerine kendini tanıtmak için kullanıyorsun. Barışı çağırmak için neden sosyal medya gücünü kullanmıyorsun?"

  • "Sanırım seni desteklemeyi bırakıyorum. Konu hakkında hiçbir şey söylememen ve geniş kitlelere sahipken kripto hakkında paylaşımda bulunman her şeyi anlatıyor."
  • "Binlerce masum insan öldürülüyor, yaralanıyor ve sen kripto şirketlerini teşvik ediyorsun... Bazı Ruslar sesini çıkardı, neden sen de aynısını yapmıyorsun?"
  • "Putin'in arkadaşı, kendi halkını görmezden geliyor, siviller öldürülüyor ve o ücretli ortaklık reklamları yayınlıyor. Ne muhteşem bir miras."


  • "Yazıklar olsun sana! Rusya, Ukrayna halkına karşı korkunç suçlar işleyecek ve senin tek yaptığın şey bir yatırım projesinden vurgun yapmak. Tarih bunu yargılayacak."
  • "İsrail, Filistin'e saldırdığında protesto ettiğin zamanları hatırlıyor musun? Eğer gerçekten sert bir adamsan, Ukrayna için ayağa kalkmalısın. Rusya'nın 90'larda Kafkasya'ya ne yaptığını unuttun mu? Aynısı Ukrayna'da da oluyor."