Kimler geldi kimler geçti ama hiçbiri bir Ronaldo etmedi!

Hiçbiri bir Ronaldo etmedi!
Hiçbiri bir Ronaldo etmedi!

Dünya futbolunda 2000’li yıllara Lionel Messi ile birlikte damga vuran bir isim olarak gösterilen Cristiano Ronaldo, 2003 yazında Sporting Lizbon'dan transfer Manchester United'a transfer olarak uluslararası vitrine çıktı. Kırmızı şeytanlardaki ilk zamanlarında teknik kapasitesi yeterli bulunsa da zayıf ve çelimsiz olarak nitelenen Portekizli yıldız, ilerleyen dönemde fizik kapasitesini yaptığı yoğun çalışmalarla geliştirerek başka bir boyuta geçecek ve Real Madrid'e transfer olacaktı. Manchester United ise Ronaldo'suz yıllarda, onun yerini doldurmak için çok uğraşacaktı.

Manchester United'da 6 yıl oynadıktan sonra dünya futbolunun en büyük kulüplerinden birine yani Real Madrid'e 2009 yazında 94 milyon avro karşılığında transfer olan Portekizli süperstar, üstüne koymaya devam ederken, 'Kırmızı Şeytanlar' için böylesine bir kaybın boşluğunu doldurmak mümkün olmadı.

GZT Spor ekibi olarak sizler için Manchester United’ın Ronaldo’nun boşluğunu doldurma çabalarını ve onun yerini dolduramayan 10 ismi sizler için derledik. İşte, Ronaldo’nun ManU’yu pişman eden 10 veliahtı;

Bebe

                                    O da Portekiz futbolunun bel bağladığı isimlerden biriydi ve santrfor pozisyonunda da oynayabilmesiyle heyecan uyandırıyordu. Portekiz ekibi Vitoria Guimaraes’ten transfer edilen Bebe, her sene bir başka kulübe kiralık olarak gönderildi. Hatta bir ara yolu Beşiktaş’a da düştü. Türkiye kariyerinde çapraz bağ sakatlığı kendisini göstermesine engel oldu. Şu sıralar ise La Liga'nın zayıf ekiplerinden Eibar'ın formasını terletiyor.
Bebe O da Portekiz futbolunun bel bağladığı isimlerden biriydi ve santrfor pozisyonunda da oynayabilmesiyle heyecan uyandırıyordu. Portekiz ekibi Vitoria Guimaraes’ten transfer edilen Bebe, her sene bir başka kulübe kiralık olarak gönderildi. Hatta bir ara yolu Beşiktaş’a da düştü. Türkiye kariyerinde çapraz bağ sakatlığı kendisini göstermesine engel oldu. Şu sıralar ise La Liga'nın zayıf ekiplerinden Eibar'ın formasını terletiyor.
Wilfried Zaha

                                    Şu sıralar Crystal Palace formasıyla döktüren Fildişili oyuncu, Manchester United kariyerinde büyük beklentilere karşın neredeyse hiç varlık gösteremedi.
Wilfried Zaha Şu sıralar Crystal Palace formasıyla döktüren Fildişili oyuncu, Manchester United kariyerinde büyük beklentilere karşın neredeyse hiç varlık gösteremedi.
Adnan Januzaj
Henüz 22 yaşında olsa da bu yükü kaldıramayacağı belli olan Belçikalı kanat oyuncusu, ilk dönemlerinde sonradan girip attığı gollerle büyük ün yapmıştı. Devamını getiremediği için önce Borussia Dortmund'a ardından Sunderland'e kiralandı. Bu sezon başında ise kulübü onu kiralama formülünden vazgeçerek satma kararı verdi. İspanyol kulübü Real Sociedad oyuncuya talip oldu ve 8.5 milyon avroya kadrosuna kattı.
Adnan Januzaj Henüz 22 yaşında olsa da bu yükü kaldıramayacağı belli olan Belçikalı kanat oyuncusu, ilk dönemlerinde sonradan girip attığı gollerle büyük ün yapmıştı. Devamını getiremediği için önce Borussia Dortmund'a ardından Sunderland'e kiralandı. Bu sezon başında ise kulübü onu kiralama formülünden vazgeçerek satma kararı verdi. İspanyol kulübü Real Sociedad oyuncuya talip oldu ve 8.5 milyon avroya kadrosuna kattı.
Federico Macheda

                                    İlk dönemlerde attığı gollerle adını duyuran İtalyan golcü, abartılı bir şekilde Ronaldo'nun veliahtı olarak gösterilmişti. Fakat onun da kaderi Obertan’a benzedi. ManU’da A takıma çıktıktan sonra birçok defa kiralık olarak gönderilen İtalyan oyuncu, son olarak 2014-2015 sezonunda serbest kaldı. Macheda, bugün geldiğimiz noktada ise İtalya 2. Lig ekiplerinden Novara'da top koşturuyor.
Federico Macheda İlk dönemlerde attığı gollerle adını duyuran İtalyan golcü, abartılı bir şekilde Ronaldo'nun veliahtı olarak gösterilmişti. Fakat onun da kaderi Obertan’a benzedi. ManU’da A takıma çıktıktan sonra birçok defa kiralık olarak gönderilen İtalyan oyuncu, son olarak 2014-2015 sezonunda serbest kaldı. Macheda, bugün geldiğimiz noktada ise İtalya 2. Lig ekiplerinden Novara'da top koşturuyor.
Ravel Morrison

                                    93 doğumlu İngiliz oyuncu, alt yaş kategorilerindeki performanslarıyla umut vadediyordu ama neredeyse United'da forma giyemeden farklı kulüplere yelken açtı. Şu sıralar İtalyan ekibi Lazio'nun formasını giyiyor.
Ravel Morrison 93 doğumlu İngiliz oyuncu, alt yaş kategorilerindeki performanslarıyla umut vadediyordu ama neredeyse United'da forma giyemeden farklı kulüplere yelken açtı. Şu sıralar İtalyan ekibi Lazio'nun formasını giyiyor.
Gabriel Obertan

                                    Üst düzey dripling yeteneğine sahip olan  Obertan, bir dönem Portekizli süperstarın boşalttığı kanatta da iyi maçlar çıkardı ama beklentileri karşılayamadı. Manchester’dan ayrıldıktan sonra kariyeri tepe taklak olan Fransız oyuncu, şu sıralar Bulgaristan ekiplerinden Levski Sofia’da forma giyiyor.
Gabriel Obertan Üst düzey dripling yeteneğine sahip olan Obertan, bir dönem Portekizli süperstarın boşalttığı kanatta da iyi maçlar çıkardı ama beklentileri karşılayamadı. Manchester’dan ayrıldıktan sonra kariyeri tepe taklak olan Fransız oyuncu, şu sıralar Bulgaristan ekiplerinden Levski Sofia’da forma giyiyor.
Ashley Young

                                    Hikayesi Valencia'yla benzerlik taşıyan Young, büyük umutlarla transfer edildiği Aston Villa'daki görüntüsünden farklı bir profil çizdi. Devamlılığı olmadığı gibi birçok mevkide oynatıldı. Rotasyona girmekte zorlanıyor.
Ashley Young Hikayesi Valencia'yla benzerlik taşıyan Young, büyük umutlarla transfer edildiği Aston Villa'daki görüntüsünden farklı bir profil çizdi. Devamlılığı olmadığı gibi birçok mevkide oynatıldı. Rotasyona girmekte zorlanıyor.
Antonio Valencia

                                    Hızı, sürati ve bire birdeki becerisiyle United taraftarlarının en az Nani kadar umut bağladığı Ekvadorlu oyuncu, geçirdiği ağır sakatlığın da etkisiyle İngiliz ekibinde görev adamına dönüşürken, üst seviyede bir sağ beke evrildi. 2007-2008 sezonunun devre arasında Wigan’dan büyük umutlarla transfer edilen Valencia futbol hayatını Kırmızı Şeytanlarda sürdürüyor.
Antonio Valencia Hızı, sürati ve bire birdeki becerisiyle United taraftarlarının en az Nani kadar umut bağladığı Ekvadorlu oyuncu, geçirdiği ağır sakatlığın da etkisiyle İngiliz ekibinde görev adamına dönüşürken, üst seviyede bir sağ beke evrildi. 2007-2008 sezonunun devre arasında Wigan’dan büyük umutlarla transfer edilen Valencia futbol hayatını Kırmızı Şeytanlarda sürdürüyor.
Memphis Depay

                                    2014 Dünya Kupası’nda Hollanda Milli Takımı ile başarılı bir performans ortaya koyan yıldız oyuncu, turnuva sonrasında transfer piyasasının konuşulan isimlerinden biri oldu. Depay, turnuvanın üstünden bir sene geçmesinin ardından 2015-2016 sezonunda Manchester United’a transfer oldu. Cristiano Ronaldo'nun 7 numaralı formasını alarak United kariyerine yüksek perdeden giriş yapan Hollandalı oyuncu, hocalarıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle gözden düştü. Devre arasında Olympique Lyon'a satıldı.
Memphis Depay 2014 Dünya Kupası’nda Hollanda Milli Takımı ile başarılı bir performans ortaya koyan yıldız oyuncu, turnuva sonrasında transfer piyasasının konuşulan isimlerinden biri oldu. Depay, turnuvanın üstünden bir sene geçmesinin ardından 2015-2016 sezonunda Manchester United’a transfer oldu. Cristiano Ronaldo'nun 7 numaralı formasını alarak United kariyerine yüksek perdeden giriş yapan Hollandalı oyuncu, hocalarıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle gözden düştü. Devre arasında Olympique Lyon'a satıldı.
Luis Nani

                                    Cristiano Ronaldo gibi Portekiz futbolunun yetiştirdiği büyük yetenekler arasında gösterilen Luis Nani, vatandaşının seviyesine ise ulaşamadı. Kariyeri boyunca İstikrarsızlığı en büyük problemi olan tecrübeli oyuncu,  2015-2016 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe'de de kalıcı olamazken, geçen sezon La Liga'da tarihinin en kötü dönemini geçiren Valencia'ya imza attı. İspanyol ekibinde 25 karşılaşmaya çıkan Portekizli, bu sezon yaz transfer döneminin sonuna doğru Serie A ekiplerinden Lazio’ya transfer oldu.
Luis Nani Cristiano Ronaldo gibi Portekiz futbolunun yetiştirdiği büyük yetenekler arasında gösterilen Luis Nani, vatandaşının seviyesine ise ulaşamadı. Kariyeri boyunca İstikrarsızlığı en büyük problemi olan tecrübeli oyuncu, 2015-2016 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe'de de kalıcı olamazken, geçen sezon La Liga'da tarihinin en kötü dönemini geçiren Valencia'ya imza attı. İspanyol ekibinde 25 karşılaşmaya çıkan Portekizli, bu sezon yaz transfer döneminin sonuna doğru Serie A ekiplerinden Lazio’ya transfer oldu.