Kolombiya attı, Fenerbahçeliler kahroldu

​Kolombiya attı, Fenerbahçeliler yıkıldı.
​Kolombiya attı, Fenerbahçeliler yıkıldı.

Dünya Kupası son 16 turunda oynanan Kolombiya İngiltere maçında normal sürenin uzatma dakikalarında Güney Amerika ekibi 1-1'lik eşitliği yakaladı ve karşılaşmayı uzatmalara götürmeyi başardı. Golün maçı uzatmalara götürmesinin dışında bir diğer özelliği ise, Fenerbahçe'nin transfer listesinde bulunan bir isim tarafından atılmasıydı.

Dünya Kupası son 16 turunda Kolombiya ile İngiltere ile karşı karşıya geldi. Normal sürenin uzatma dakikalarına kadar 1-0 İngilizlerin üstünlüğü ile devam eden karşılaşmada, Kolombiya son dakikada sürpriz bir isim ile golü bularak karşılaşmayı uzatmalara götürmeyi başardı.

Güney Amerika temsilcisinin maç boyunca hücum hattındaki verimsizlik dikkat çekti. 57. dakikada Harry Kane'in penaltıda topu filelerle buluşturmasının ardından 1-0 geri düşen Kolombiya, ileri uçtaki Falcao, Quintero ve Cuadrado gibi etkili isimlerinde sessiz kalmasıyla müsabakanın son dakikalarına geride girdi.

Uzatmalarda yakalanan korner fırsatında savunmadan çıkan bir isim, hücum hattının yapamadığını yaptı ve attığı golle maçı uzatmalara götürmeyi başardı. Kolombiya'yı kurtaran o isim ise, son dönemde adı Fenerbahçe ile anılan genç stoper Yerry Mina'ydı.

Barcelona'nın devre arası transfer döneminde transfer ettiği 23 yaşındaki oyuncu, sadece bu karşılaşmada değil, Dünya Kupası'nda çıktığı 3 maçta 3 gol kaydederek adeta takımının zor anlarında imdada yetişti.

Kolombiyalı stoperin Dünya Kupası'nda gösterdiği bu performans, Fenerbahçe taraftarları tarafından genç stoperin sarı lacivertlilere transferinin imkansız hale geldiği şeklinde yorumlandı.