Konya işi zora soktu

Konyaspor0-2Salzburg
Konyaspor0-2Salzburg

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Konyaspor, evinde Salzburg'a 2-0 mağlup olarak Avrupa'daki şansını zora soktu. Konyaspor 0-2 Salzburg maç özetini haberimizde bulabilirsiniz.

Atiker Konyaspor, Avrupa Ligi'nde çıktığı 3. maçında evinde Salzburg'a 2-0 mağlup oldu.

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan temsilcimiz ikinci yarıda Serkan Kırıntılı'nın çalım atarken kaybettiği top sonrası kalesinde ikinci golü gördü ve mücadeleden 2-0 mağlup ayrıldı.

Böylece Konya, Avrupa arenasında çıktığı 3 maçta 1 galibiyet 2 mağlubiyet alarak I Grubu'nda 3. sırada yer aldı.

KONYASPOR-SALZBURG DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ

  • 5. dakikada Valon Berisha’nın son çizgide yerden gönderdiği topla altıpasa yakın bir bölgede buluşan Fredrik Gulbrandsen gelişine şutunu çekerek meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 0-1

  • 13. dakikada Ömer Ali’nin ceza sahası yayı içerisinden çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

    15. dakikada Valon Berisha’nın pası ile topla buluşan Dabbur’un ceza sahası dışında sert şutu az farkla üstten auta çıktı.
  • 26. dakikada Ömer Ali’nin orta alandan gönderdiği topu önünde bulunan Fofana’nın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Walke yatarak kurtardı.
  • 44. dakikada Atiker Konyaspor’un kazandığı serbest vuruşta Ferhat’ın çektiği şut kaleci Walke’de kaldı.

  • 61. dakikada Samassekou’nun pası ile ceza sahası içinde buluşan Berisha’nın yerden çektiği şut kaleci Serkan’da kaldı.
  • 67. dakikada Berisha’nın pasında Dabbur’un ceza sahası içi sol çaprazdan sert şutunu Serkan kurtardı.
  • 80. dakikada Ferhat’ın geri pasında topu uzaklaştırmaya çalışan kaleci Serkan ceza sahası içinde topu Minamino’ya kaptırdı. Minamino’nun yanında bulunan takım arkadaşı Dabbur’a verdiği top oyuncunun gelişine vuruşuyla ağlarla buluştu. 0-2

  • 90+4. dakikada Skubic’in sağ çaprazdan orta şut karışımı vuruşunda top kaleci Walke’de kaldı.

REŞİT AKÇAY: RAKİPTEN AŞAĞI KALIR YANIMIZ YOK

Maç ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Direktör Akçay, müsabakanın bekledikleri gibi zor geçtiğini ifade ederek söze başladı ve açıklamalarına şu şekilde devam etti:

  • Rakibin özellikle 2. bölgedeki sıkıştırmaları kompakt oyun bizim çözmemiz gereken bir oyundu. Mümkün olduğunca ilk toplar sonrası oyunun yönünü değiştirmiş olmamıza rağmen ilk 10 dakikadaki tutuk oyunumuzla birlikte golün gelmiş olması, rakibin eylemlerini daha da rahatlattı. Daha sonra kişisel bir hatayla birlikte ikinci gol takımın direncini düşürecek diye beklerken çok fazla düşmedi. Rakibin özellikle koşucu oyuncularıyla yaptığı eylemler belli alanlarda, belli zamanlarda üstünlük sağladı ama genel anlamda rakipten çok daha aşağıda bir oyun oynadığımızı düşünmüyorum.
  • Bu oyun tarzı bireysel hataları çok daha ön plana çıkaran bir oyun tarzıdır. Bu nedenle pozisyon oyununu iyi oynayan oyuncular savunmada hata yapmamak zorunda. Ama bunu sürdürmeye çalışacağız. İyiye giriyoruz bence, ligde tırmanmamız gerekiyor. Bu oyunu lige aktardığımız takdirde, aktaracağımızı da umuyorum bazı sorunları çözebiliriz.

KONYASPOR'UN BULUNDUĞU I GRUBU'NDAKİ SIRALAMA:

KONYASPOR'UN GERİDE KALAN MAÇLARI:

AMPUTE MİLLİ TAKIMI DAVET EDİLDİ

Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı, onur konuğu olarak Atiker Konyaspor-Slazburgmaçını tribünlerden takip etti.

Türkiye’nin ev sahipliğinde yapılan Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası’nın final karşılaşmasında İngiltere’yi 2-1 yenerek şampiyon olan Ampute Milli Futbol Takımı, Atiker Konyaspor’un misafiri olarak Konya’daydı.

KONYA TARAFTARINDAN ALKIŞLIK HAREKET

Atiker Konyaspor, Avusturya temsilcisi Red Bull Salzburg'u ağırladı karşılaşmada, geçen hafta oynanan Galatasaray maçının olduğu gün darp edilen üniversite öğrencisi Hakan Karaoğlu, Konyaspor maçında ağırlandı.

Maçı kale arkasındaki Konyaspor taraftarının içinde izleyen Karaoğlu, taraftarlarla birlikte tezahüratta bulundu. Nalçacılılar Taraftar Grubu Başkanı İbrahim Apalı, Karaoğlu’na sarılarak sevgi gösterisinde bulundu.