Konyaspor'da Eto'o bilmecesi

​Konyaspor'da Eto'o bilmecesi
​Konyaspor'da Eto'o bilmecesi

Konyaspor maliyeti nedeniyle Samuel Eto'o ile yollarını ayırmak isterken ünlü futbolcunun menajerinden ilginç bir açıklama geldi.

Atiker Konyaspor geride bıraktığımız sezonun devre arasında renklerine bağladığı Samuel Eto'o'nun maliyeti nedeniyle bir hayli sıkıntıya girdi. Yeşil-beyazlı kulüp yıllık maliyeti 2.5 milyon Euro'yu bulan Kamerunlu futbolcunun ücretinde indirime gitmesini talep etmeye hazırlanıyor. Yönetim Eto'o maliyeti düşürmezse yetenekli futbolcuyla yolları ayırmanın hesaplarını yapıyor.

“Oturur konuşuruz”

Dün kampa katılan Eto'o'nun menajeri Fanatik'e önemli açıklamalarda bulundu. Yetenekli futbolcunun menajeri Wilfried de Happiise, Konyaspor'dan maliyeti düşürme konusunda bur teklif almadıklarını açıkladı. Wilfried de Happiise, "Bize yönetimden böyle bir talep gelmedi. Gelirse oturur konuşuruz, ancak gündemimizde böyle bir durum yok. Eto’o’nun Konyaspor’la iki yıllık daha kontratı bulunuyor ve gayet de mutlu" ifadelerini kullandı.

Yeni sezon için dün sağlık kontrolünden geçen başarılı oyuncu, takımdan ayrı bir şekilde çalışmalara başladı.

Beşiktaş istemişti

Samuel Eto'o kampa katıldı. nFotoğraf: İHA
Samuel Eto'o kampa katıldı. nFotoğraf: İHA

2015 yılında Sampdoria'dan Antalyaspor'a transfer olan Samuel Eto'o kısa sürede Süper Lig'e uyum sağladı. Geride bıraktığımız sezonun devre arasında ismi sık sık Beşiktaş ile anılan Kamerunlu futbolcu sürpriz bir kararla Atiker Konyaspor ile anlaştı.

14 maç 6 gol

31 Ocak 2018'de Konyaspor'a imza atan Samuel Eto'o yeşil-beyazlı formayla 14 maça çıktı. Deneyimli futbolcu çıktığı 14 maçta 6 gol atıp 2 asist yaptı.

2019’da sona eriyor

Kısa sürede taraftarların sevgilisi haline gelen Eto'o'nun Konyaspor ile 30 Haziran 2019'a kadar mukavelesi bulunuyor.

Samuel Eto'o kimdir?

Samuel Eto'o 10 Mart 1981 tarihinde Kamerun’un Douala şehrinde gözlerini açtı. Futbol hayatına henüz 11 yaşındayken, Kadji Sports altyapısında başladı. 1996 yılında Real Madrid’e transfer oldu ve 1997 yılından itibaren B takımında oynamaya başladı. 1997-98 sezonunda Leganés takımına kiralık olarak gitti. Ondan sonraki sezonda Espanyol takımında ve 2000 yılında yine İspanya’nın Mallorca takımında kiralık olarak oynadı.

2004 yılında da 24 milyon Euro karşılığında Barcelona‘ya transfer oldu. Barcelona’da 5 sene kalan Samuel Eto’o, 2006 ve 2009 senelerinde Barcelona ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

Kamerunlu futbolcu 2009-10 sezonunda Inter’e geçti. Inter’de ilk senesinde Serie A şampiyonluğu, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2011 yılında 30 milyon euro bonservis bedeli ile Rusya‘nın Dağıstan bölgesinin takımı Anji Mahaçkala’ya transfer oldu.

Eto’o ardından 2013 yılında Chelsea’ye imza attı. 2013-14 sezonunda Chelsea’de forma giyen Eto’o, Ada’da 21 lig maçında 9 gole imza attı. Bir sezon sonra yine bir Premier Lig takımı olan Everton’a geçti. 4 gün sonra çıktığı ilk maçta eski takımı Chelsea’ye 6-3 yenildiler ama yine de 1 gol atmayı başardı. 27 Ocak 2015 tarihindeyse İtalyan futbol kulübü Sampdoria‘ya geçti. Buradan sonraki durağı ise Türkiye oldu. 7 Temmuz 2015 tarihinde Antalyaspor ile anlaşarak Türkiye’ye geldi.

31 Ocak 2018’de ise Eto’o Atiker Konyaspor ile mukavele imzaladı.