Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

​Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım
​Konyaspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini tanıyalım

Tarihinde ikinci kez UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele edecek olan Konyaspor, I grubunda Salzburg, Olympique Marsilya ve Vitoria Guimaraes ile eşleşti. Temsilcimizin rakiplerini yakından tanıyalım...

Geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonu Konyaspor’un UEFA Avrupa Ligi grup aşamasındaki rakipleri belli oldu. I Grubu’nda yer alan yeşil-beyazlı ekibin rakipleri Avusturya’dan Salzburg, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Olympique Marsilya ve Portekiz Ligi takımlarından Vitoria Guimaraes oldu.

Avusturya'nın yükselen değeri RedBull Salzburg

RedBull Salzburg, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'na ilk torbadan dâhil oldu. Avusturya Bundesliga ekiplerinden olan kulüp, 1933 yılında Austuria Salzburg adıyla kurulmasına karşın 2005 yılında Red Bull tarafından satın alınarak ismi, renkleri ve logosu değiştirilerek adeta yeniden oluşturuldu. "Boğalar" lakaplı ekip, maçlarını 30 bin kapasiteli Red Bull Arena'da oynuyor.

Bu değişim sonrası büyük bir çıkışa geçen Salzburg, son 10 sezonda 8 lig şampiyonluğu ve 5 Avusturya kupasını müzesine götürerek Avusturya futbolunun en önemli ekiplerinden biri haline geldi. Geçtiğimiz sezonu da şampiyon olarak tamamlayan Kırmızı Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Hibernians'ı geçtikten sonra 3. turda Hırvatistan ekibi Rijeka'ya elendi ve yoluna Avrupa Ligi Play-Off turunda devam etti. Romanya temsilcisi Viitorul'u 4-0 ve 3-1'lik skorlarla mağlup eden Salzburg, adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırdı. Avusturyalı ekibin uluslararası en büyük başarısı ise, 1994 yılında oynadığı Uefa Kupası finalidir.

10 Takımlı Avusturya Bundesliga'da 5. hafta geride kalırken, 13 puanı bulunan Red Bull Salzburg, 15 puanlı Sturm Graz'ın ardından 2. sırada yer alıyor. Yaş ortalaması 23,9 olan kadroda öne çıkan isimler ise İsrailli yeni transfer Munas Dabbur ile Boşnak futbolcu Valon Berisha olarak gösteriliyor.

Eski günlerini arayan Marsilya

I Grubu'na ikinci torbadan giren Olympique de Marseille, 1899'da kurulmuş, Fransa'nın güneyindeki Marsilya şehrinin takımıdır ve maçlarını 67.000 kişilik Vélodrome Stadyumu'nda oynamaktadır.

Fransa Ligue 1'de mücadele eden ve geçtiğimiz sezonu 5. sırada tamamlayan kulüp; ülkesinde 9 kez lig şampiyonu, 10 kez Fransa Kupası galibi, 3 kez Lig Kupası galibi, 3 kez de Şampiyonlar Kupası galibi olmuştur. Mavi Beyazlı ekip, uluslararası arenada ise 1993 yılında Şampiyonlar Ligi'ni, 2005'te Inter Toto'yu kazanmış, 1999 ve 2004 yıllarında ise UEFA Kupası'nda final oynamıştır.

Ülkemizde de forma giyen Mamadou Niang, Didier Drogba, Mathieu Valbuena ve Bafetimbi Gomis gibi yıldızları geçmişte bünyesinde barındıran Marsilya'nın, 27,3 yaş ortalamalı şu anki kadrosunda Dimitri Payet, Florian Thauvin, Steve Mandanda ve Patrice Evra gibi yıldız futbolcular yer alıyor.

Ligue 1'de geride kalan 3 haftanın ardından 7 puanla 5. sırada yer alan Marsilya, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için 3. turda Belçika ekibi Oostende'yi, Play Off'ta ise Slovenya'dan Domzale'yi eledi.

Portekiz'in sürpriz takımı Vitoria Guimares

Vitória Sport Clube veya genel deyişle Vitória de Guimarães, 1922 yılında Portekiz'in Guimarães şehrinde kuruldu. Renkleri; Siyah - Beyaz'dır. Maçlarını 30,165 kişilik Estadio D. Afonso Henriques'de oynamaktadır.

Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanan takımın, beş Taça de Portugal finali ve bir kez Supertaça Cândido de Oliveira şampiyonluğu dışında pek büyük başarısı bulunmamaktadır.

Ligde oynadığı 3 maçın ardından 3 puanla 11. sırada bulunan Vitoria'nın 25 yaş ortalamalı kadrosunda Paolo Hurtado ve Sebastián Rincón isimleri öne çıkmaktadır.

İşte Konyaspor'un fikstürü;

14 Eylül: Olimpik Marsilya - Konyaspor

28 Eylül:Konyaspor - Vitoria Guimaraes

19 Ekim: Konyaspor - Red Bull Salzburg

2 Kasım: Red Bull Salzburg - Konyaspor

23 Kasım: Konyaspor - Olimpik Marsilya

7 Aralık: Vitoria Guimaraes - Konyaspor

Kaynak: Fanatik