Kuntz ile muhabir arasında ilginç diyalog: "Kadrodan kimi çıkarmalıydım?"

Stefan Kuntz, İtalya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.
Stefan Kuntz, İtalya maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yarın Konya'da İtalya ile oynanacak hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Kuntz, bir muhabirin "Soner Dikmen'i neden almadınız?" sorusuna soruyla karşılık verdi ve ilginç bir diyalog yaşandı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, çok eleştirilen 3'lü savunma sistemiyle ilgili olarak "Maçtan önce takım planlarımız ile ilgili çok konuşmayı sevmiyorum. Maçtan önce taktik açıklamayacağım. Ancak Hakan Çalhanoğlu'nun söylediği doğru, 3'lü oynayacağız. Birçok oyuncumu ziyaret ettim ve sohbetlerde sistem konusu da gündeme geldi" dedi.

"Hocanın görevi kendi oyuncularının becerilerine uygun sistemi bulmaktır" diyen Alman teknik adam şöyle konuştu;

"Yakın zamanda bir çok oyuncumuzu ziyaret ettim. Orada da sistem konusu gündeme geldi. Çağlar (Söyüncü) İngiltere'de, Merih (Demiral) İtalya'da, Ozan (Kabak) İngiltere'de, bu oyuncularımız bu taktiği zaten uyguluyor. En iyi savunmacılarım bu kulüp formasyonunda oynuyor. Bu sistem onların da hoşuna giden bir sistem. Devre arasında takıma yaptığım temel eleştiri ilk başta galibiyete inanmamalarıydı. 'Eski sistemle mi oynamak istiyorsunuz?' dedim. 'Hayır' dediler. 'Biraz cesaret' dedim. Medyadan ve yorumculardan gelen bütün fikirlere saygı duyuyorum. Futbol insanlara bolca tartışma imkanı veriyor. Böyle değişikliği oturtmak için zaman lazım. Bu değişikliği yaptığımız için takımdaki kimse rahatsız değil."

"Kadrodan kimi çıkarmamı uygun görürdünüz?"

Konyaspor'dan Soner Dikmen'in A Mlili Futbol Takımı'na çağrılmamasıyla ilgili soruya ise Kuntz, "Ben de o zaman şunu sorayım. Şu andaki mevcut kadrodan kimi çıkarmamızı uygun görürdünüz?" sorusunu sordu.

"Berkan Kutlu" yanıtı üzerine Kuntz, "Berkan, Avrupa'da bir çok maç oynamış ve sorumluluk almış bir oyuncu. Sol ayaklı olması bizim için önemli. Milli Takım'ın antrenörüyüm. Türkiye'nin iyiliği için en iyi oyuncuyu seçmeliyim. Bazı kulüplerin iyiliği için seçmek zorunda değilim. Aslında Konyaspor'dan bir oyuncuyu (Abdülkerim Bardakcı) davet ettik. Ama sakat olduğu için gelemedi" ifadelerini kullandı.