Kurt Zouma olayı her geçen gün büyüyor

Kurt Zouma
Kurt Zouma

Kurt Zouma, evindeki kediyi tekmeleyince West Ham, ona iki haftalık maaşına denk gelen 250 bin Pound ceza kesti. Ceza sonrası Zouma'nın takımın en çok kazananı olduğu ortaya çıktı. Bu rakamın altında alan oyuncular isyan edip, zam talebinde bulundu.

İngiltere Premier Ligi'nde West Ham United forması giyen Kurt Zouma'nın geçtiğimiz günlerde evindeki kediye şiddet uygulaması ve bu görüntülerin de sosyal medyaya düşmesi sonrası işler karışmıştı. Zouma'nın hareketi sonrası hayvan hakları dernekleri harekete geçmiş, kamuoyunda Fransız stoper büyük tepkiyle karşılaşmıştı. İki kedisi elinden alınan, Adidas'la olan sponsorluk anlaşması iptal edilen Zouma, kulübünde de isyana sebep oldu.

Gerçek maaşı açığa çıktı
Gerçek maaşı açığa çıktı

Zouma'nın maaşı sorun çıkardı

Daily Mail Gazetesi'nin haberine göre West Ham, oyuncusuna iki haftalık maaşına denk gelen 250 bin Pound ceza kesince, sezon başında yaklaşık 33 milyon Pound'a Chelsea'den alınan Zouma'nın, bir anda takımın en çok para kazanan oyuncusu olduğu ortaya çıktı.

Takımda anlaşmazlığa yol açtı
Takımda anlaşmazlığa yol açtı
  • İngiliz ekibinin yıldızlarından Michail Antonio'nun yeni sözleşmesindeki haftalığı 100 bin Pound olurken, bunun da altında kazanan Declan Rice ve Tomas Soucek gibi ilk 11'in kilit isimlerinin duruma tepki gösterdiği öğrenildi. Oyuncuların bazılarının, yönetimin kapısını çalarak zam talebinde bulundukları iddia edildi.