Kurtarıcı olarak geldi hayal kırıklığı oldu

Belhanda Sneijder'i arattı
Belhanda Sneijder'i arattı

Galatasaray'ın Faslı oyuncusu, şu ana kadarki skor performansıyla sarı kırmızılı ekipte görev yapan en kötü 10 numaralardan biri oldu. Fenerbahçe derbisinde de kırmızı kart gören Younes Belhanda, beklentileri karşılayamayınca taraftarın hedef tahtasına oturdu.

Faslı yıldız sarı kırmızılı forma altında şu ana kadar sergilediği performansla taraftarı memnun edemedi. Galatasaray'ın en fazla bonservis harcaması (8 milyon avro) yaparak kadrosuna kattığı isim olan Younes Belhanda, Fenerbahçe derbisinde gördüğü kırmızı kartla tepkileri iyice üzerine çekti. Belhanda, Avrupa ve ligde çıktığı 10 maçta sadece 1 gol atabilirken, Galatasaray’ın gördüğü tüm on numara performanslarının gerisinde kaldı.

İSTATİSTİKLER DE BELHANDA'NIN ALEYHİNDE

Geçmiş sezonlarda Galatasaray'ın 10 numara mevkisine transfer ettiği oyuncuların, ilk on hafta performanslarına bakıldığında Belhanda listenin en sonunda gözüküyor. Hagi'den Sneijder'e kadar uzanan süreçte Belhanda gibi büyük beklentilerle transfer edilmiş 10 numaralar Galatasaray'daki ilk 10 maçında 1'den fazla gol atmayı başarmışlardı.

BELHANDA’NIN YOKLUĞUNDA SELÇUK İLK 11'E

Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart görerek Trabzonspor karşılaşmasında cezalı duruma düşen Belhanda'nın yerine formayı Selçuk İnan alıyor. Sonradan oyuna girdiği Konya maçında taraftarla arasındaki buzları eriten kaptan Selçuk'un Pazar günü ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Tudor'un, Ndiaye'yi, Belhanda'nın pozisyonunda oynatacağı, Selçuk'a ise orta sahada görev vereceği kaydedildi.

Kaynak: Sabah