Kuş kondursalar da spor basınının eleştirisinden kurtulamayan 10 futbolcu

​Kuş kondursalar da spor basınının eleştirisinden kurtulamayan 10 futbolcu
​Kuş kondursalar da spor basınının eleştirisinden kurtulamayan 10 futbolcu

Gol krallıkları apoletlerine şampiyonluk kupalarını ekleyen nice yıldız futbolcu ağızlarıyla kuş tutsalar da basının ve taraftarların eleştiri oklarına maruz kalır. İşte eleştiriden yaka silken 10 isim…

Dünyanın hiçbir yerinde Türk basını ve futbolseveri kadar yıldızlarını eleştiren bir yer daha bulamazsınız… Duygularıyla hareket eden bizler, tuttuğumuz takımların oyuncularını yorumlarken aklımızla değil kalbimizle hareket ederiz.

İster yabancı olsun ister yerli bazı futbolcular takımlarına nice şampiyonluklar kazandırmış olsa da eleştirilmekten hatta yerden yere vurulmaktan kendini alamazlar.

İşte Türkiye’de en çok eleştirilen futbol yıldızları:

Arda Turan
Arda Turan hiç kuşkusuz Türk futbolunun yetiştirdiği en iyi isimlerden biri… Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer olan orada İspanyolların hayranlığını kazanan Arda, dünya devi Barcelona’nın formasını giydi. Ancak Türk basını ve futbolseverler hiçbir zaman Arda’yı eleştirmekten vazgeçmedi. Arda Türkiye’den ayrıldıktan sonra da eleştiri oklarının hedefi oldu. Arda futbolunun yanı sıra özel hayatıyla da en çok konuşulan isimlerden biri. Barcelona’ya transfer olduğunda dahi Arda’nın Katalan ekibine imza atmasının altında birçok sebep aranıp durdu.
Arda Turan Arda Turan hiç kuşkusuz Türk futbolunun yetiştirdiği en iyi isimlerden biri… Galatasaray’dan Atletico Madrid’e transfer olan orada İspanyolların hayranlığını kazanan Arda, dünya devi Barcelona’nın formasını giydi. Ancak Türk basını ve futbolseverler hiçbir zaman Arda’yı eleştirmekten vazgeçmedi. Arda Türkiye’den ayrıldıktan sonra da eleştiri oklarının hedefi oldu. Arda futbolunun yanı sıra özel hayatıyla da en çok konuşulan isimlerden biri. Barcelona’ya transfer olduğunda dahi Arda’nın Katalan ekibine imza atmasının altında birçok sebep aranıp durdu.
Alex de Souza
Sekiz yıl boyunca Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza yalnızca Türkiye’de ‘koşmuyor’ diye eleştirildi. Sambacı ülkesi Brezilya’da ise her daim ‘ futbol zeka’sıyla takdir topladı. Ne kadar eleştirilse de Fenerbahçelilerin gönlünde ayrı bir yere sahiptir Alex... Alex de Souza sarı-lacivertli forma altında 3 Süper Lig, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası başarısı yaşadı. Alex ayrıca 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında Süper Lig'de gol krallığı unvanını elde etti.
Alex de Souza Sekiz yıl boyunca Fenerbahçe forması giyen Alex de Souza yalnızca Türkiye’de ‘koşmuyor’ diye eleştirildi. Sambacı ülkesi Brezilya’da ise her daim ‘ futbol zeka’sıyla takdir topladı. Ne kadar eleştirilse de Fenerbahçelilerin gönlünde ayrı bir yere sahiptir Alex... Alex de Souza sarı-lacivertli forma altında 3 Süper Lig, 2 Süper Kupa ve 1 Türkiye Kupası başarısı yaşadı. Alex ayrıca 2006-2007 ve 2010-2011 sezonlarında Süper Lig'de gol krallığı unvanını elde etti.
Wesley Sneijder
Ocak 2013'te Inter'den Galatasaray'a transfer olan Wesley Sneijder, Hollanda futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biri... Galatarasay formasıyla 175 maça çıkan Sneijder 45 gol atıp 44 asist yaptı. Sneijder ne yapsa da eleştirilmekten kurtulamadı. Sezon başında Galatasaray'dan ayrılan Sneijder, Nice'e imza attı. Ancak Fransa'da dikiş tutturamayan Hollandalı, Bülent Uygun’un çalıştırdığı Dubai ekibi El-Gharafa'ya transfer oldu.
Wesley Sneijder Ocak 2013'te Inter'den Galatasaray'a transfer olan Wesley Sneijder, Hollanda futbolunun yetiştirdiği en önemli isimlerden biri... Galatarasay formasıyla 175 maça çıkan Sneijder 45 gol atıp 44 asist yaptı. Sneijder ne yapsa da eleştirilmekten kurtulamadı. Sezon başında Galatasaray'dan ayrılan Sneijder, Nice'e imza attı. Ancak Fransa'da dikiş tutturamayan Hollandalı, Bülent Uygun’un çalıştırdığı Dubai ekibi El-Gharafa'ya transfer oldu.
Robin van Persie
15 Temmuz 2015'te Robin van Persie, Manchester United'tan Fenerbahçe'ye 6,5 milyon Euro'ya transfer oldu. Fenerbahçe taraftarının çok şey beklediği Van Persie, 91 maça çıktı ve 40 gol attı. Ancak Hollandalı yıldız ne yaptıysa Fenerbahçeli taraftarların gönlünü kazanamadı. Sezon başında ise sakatlığını öne sürerek idmanlara çıkmayan Van Persie, taraftarlarla ve camiayla tüm ipleri koparmış oldu.
Robin van Persie 15 Temmuz 2015'te Robin van Persie, Manchester United'tan Fenerbahçe'ye 6,5 milyon Euro'ya transfer oldu. Fenerbahçe taraftarının çok şey beklediği Van Persie, 91 maça çıktı ve 40 gol attı. Ancak Hollandalı yıldız ne yaptıysa Fenerbahçeli taraftarların gönlünü kazanamadı. Sezon başında ise sakatlığını öne sürerek idmanlara çıkmayan Van Persie, taraftarlarla ve camiayla tüm ipleri koparmış oldu.
Burak Yılmaz
Gol atsa da atmasa da Türkiye’de en çok eleştirilen isimler arasında hiç kuşkusuz Burak Yılmaz geliyor… Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen Burak Yılmaz kısa bir Çin macerası yaşadı. Milli futbolcu Süper Lig’e eski takımı Trabzonspor ile dönüş yaptı.  Ama eleştirilerden burada da bir türlü kurtulamadı.
Burak Yılmaz Gol atsa da atmasa da Türkiye’de en çok eleştirilen isimler arasında hiç kuşkusuz Burak Yılmaz geliyor… Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray formaları giyen Burak Yılmaz kısa bir Çin macerası yaşadı. Milli futbolcu Süper Lig’e eski takımı Trabzonspor ile dönüş yaptı. Ama eleştirilerden burada da bir türlü kurtulamadı.
Selçuk İnan
Burak Yılmaz’ın en yakın arkadaşı olan Selçuk İnan da Süper Lig’in en çok eleştiriye maruz kalan isimlerinden biri. Galatasaraylı futbolcu bu yıl Süper Lig’de 9 maçta 325 dakika süre aldı.
Selçuk İnan Burak Yılmaz’ın en yakın arkadaşı olan Selçuk İnan da Süper Lig’in en çok eleştiriye maruz kalan isimlerinden biri. Galatasaraylı futbolcu bu yıl Süper Lig’de 9 maçta 325 dakika süre aldı.
Semih Şentürk
Türk basınının “Genç Semih” olarak ifade ettiği Semih Şentürk artık 34 yaşında. Yedek kulübesinden oyuna dahil olarak gol krallığı yaşayan Semih Şentürk, Fenerbahçe yıllarında en çok eleştirilen isimler arasındaydı.
Semih Şentürk Türk basınının “Genç Semih” olarak ifade ettiği Semih Şentürk artık 34 yaşında. Yedek kulübesinden oyuna dahil olarak gol krallığı yaşayan Semih Şentürk, Fenerbahçe yıllarında en çok eleştirilen isimler arasındaydı.
Raul Meireles
Listedeki bir diğer isimse Portekizli futbolcu Raul Meireles… 2012-2016 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Meireles'i hem basın hem de taraftarlar bir hayli eleştiriyordu. Ancak Meireles'in oynamadığı maçlarda onun yokluğunun takım tarafından arandığı da bir gerçekti. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra kendine kulüp bulamayan Portekizli kariyerini noktaladı. Meireles, sarı-lacivertli forma altında 105 maça çıktı. Meirelen söz konusu maçlarda 2 gol atıp, 12 asist yaptı.
Raul Meireles Listedeki bir diğer isimse Portekizli futbolcu Raul Meireles… 2012-2016 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen Meireles'i hem basın hem de taraftarlar bir hayli eleştiriyordu. Ancak Meireles'in oynamadığı maçlarda onun yokluğunun takım tarafından arandığı da bir gerçekti. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra kendine kulüp bulamayan Portekizli kariyerini noktaladı. Meireles, sarı-lacivertli forma altında 105 maça çıktı. Meirelen söz konusu maçlarda 2 gol atıp, 12 asist yaptı.
Johan Elmander
Galatasaray ile 61 maça çıkıp 17 gol kaydeden Elmander'in yıldızı spor basınıyla bir türlü barışmadı. 36 yaşındaki futbolcu kariyerine kısa bir süre önce nokta koydu.
Johan Elmander Galatasaray ile 61 maça çıkıp 17 gol kaydeden Elmander'in yıldızı spor basınıyla bir türlü barışmadı. 36 yaşındaki futbolcu kariyerine kısa bir süre önce nokta koydu.
Ricardo Quaresma
2010'da Inter'den Beşiktaş'a transfer olan Q7, siyah-beyazlılardan 2013'te ayrıldı. Kısa bir ayrılığın ardından Quaresma, 2015'te yeniden Beşiktaş'a imza attı. Şimdiye kadar Beşiktaş formasıyla 177 maça çıkan ve 31 gol atan Quaresma sürekli olarak eleştiriliyor. Gol atsa da takımına galibiyet getirse de Quaresma hem camianın hem de basının eleştirilerine maruz kalıyor.
Ricardo Quaresma 2010'da Inter'den Beşiktaş'a transfer olan Q7, siyah-beyazlılardan 2013'te ayrıldı. Kısa bir ayrılığın ardından Quaresma, 2015'te yeniden Beşiktaş'a imza attı. Şimdiye kadar Beşiktaş formasıyla 177 maça çıkan ve 31 gol atan Quaresma sürekli olarak eleştiriliyor. Gol atsa da takımına galibiyet getirse de Quaresma hem camianın hem de basının eleştirilerine maruz kalıyor.