Kuzeyin oğlu: Alexander Sörloth kimdir?

Alexander Sörloth
Alexander Sörloth

Ahmet Ağaoğlu'nun yeni transfer hakkında “Sörloth bu formunu devam ettirirse takımın değişmez oyuncusu olur.” sözlerini sarfetti.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, ligin ilk haftasında İstanbul’da konuk oldukları ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Kasımpaşa maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda “Kazanmamız gereken bir maçtı. Sparta Prag maçında iyi oynamıştık ama o maçta fazla efor sarf eden oyuncularımız bugün formunda olmayınca böyle bir sonuç ortaya çıktı” sözlerine yer verdi.

Trabzonspor - Kasımpaşa karşılaşmasından bir kare
Trabzonspor - Kasımpaşa karşılaşmasından bir kare

"Zorlu 2-3 hafta bizi bekliyor"

Önümüzde AEK maçı var, tur atlamamız gereken bir maç. AEK maçından sonra Malatya maçı var. Malatya da hazır bir ekip. Daha sonra tekrar AEK ile ve Fenerbahçe ile oynayacağız. Zorlu 2-3 hafta bizi bekliyor” dedi.

Abdulkadir Ömür - Alexander Sörloth
Abdulkadir Ömür - Alexander Sörloth

Sörloth göz dolduruyor

Fernandes ve Sörloth’ün performansından bir şüphesi olmadığını da belirten Ağaoğlu, “Sörloth bu formunu devam ettirirse takımın değişmez oyuncusu olur.”
yorumunu yaptı.

Daniel Sturridge
Daniel Sturridge

Sturridge?

Trabzonspor’un transfer listesinde olan Sturridge hakkındaki soruya, “ Bir sonraki soruya geçelim” yanıtını veren Ağaoğlu, 3 maçta 3 gol atan Norveçli forvet Sörloth ve Fernandes hakkında ise “Sörloth ve Fernandes’in performansından benim şüphem yoktu. Çok ince eleyip sık dokunarak yapılan transferler. Son dakika transferi değil ikisi de. Sörloth geçen sene izleme ekibinin gündemine gelen bir oyuncuydu. Cyrstal Palace başka bir takımla takasını gündemine getirdiği için o da gecikti ve kampa yetiştiremedik.

Alexander Sörloth
Alexander Sörloth

Verimli ve isabetli bir transfer

Tam bir atlet. Hazır olarak geldi. Takımla 2-3 antrenman yapıktan sonra Prag maçında oynadı ve golünü attı, Akyazı’da attı. Döndü burada attı. Bizim oyun sistemimiz göz önüne alındığı zaman bir forvetin yapabileceği her şeyi yapıyor gibi görüyorum. Oyuncunun verimi herkesin malumu, üç maçta üç gol. Bu formunu devam ettirirse takımın değişmez oyuncusu olur” değerlendirmesini yaptı. Sörloth’ün bonservisi hakkında ise “Ona daha iki sene var. Formunu devam ettirirse o rakam 6’nın çok çok üzerine çıkar. Ticari taraftan bakıldığı zaman verimli ve isabetli bir transfer” yanıtını verdi.

Transfer hakkında da konuşan Başkan Ağaoğlu, “Transfer her zaman taraftarın kanını kaynatan bir olay. Biz takım oyunu oynuyoruz. Gençlere yatırım sözü verdik. Forvet olarak takımda, Sörloth, Ekuban, Koray, Muhammet, Salih var. 5 forveti olan bir kulüpten bahsediyoruz. Oraya dışarıdan büyük bir ismi getirince bu sefer alt taraftaki çocukların şevkini kırarsınız."

Alexander Sörloth kimdir?

5 Aralık 1995:

Norveç'in Trondheim kentinde dünyaya gelen Alexander Sörloth, ülkesinin takımları Strindheim ve Rosenborg Trondheim'de amatör kariyerine başladı.

1 Oca 2016:

Rosenborg BK alt yapısında forma giyen Alexander Sörloth, 2016 yılında Hollanda'nın Groningen takımına 550 bin liralık bedelle transfer oldu..

1 Tem 2017:

Bir yıl sonra Midtylland takımına 450 bin liraya transfer oldu.

31 Oca 2018:

Ara transfer döneminde 9 milyon euro bedelle Crystal Palace'ın yolunu tutan 23 yaşında ve 1,94 metre boyundaki forvet, geçen sezonun ilk yarısında İngiltere Premier Lig'de Crystal Palace formasıyla 12 maçta görev aldı.

8 Oca 2019:

Genç oyuncu, sezonun ikinci yarısında kiralık olarak oynadığı Belçika temsilcisi Gent'te ise 19 lig maçında 4 gol attı.

Forvet mevkisinde forma giyen 1,95 boyundaki Alexander Sörloth, ihtiyaç halinde kanatlarda da forma görev alabilmektedir. Oyuncu sol ayağına hakimdir.

  • Alexander Sörloth 1993-94 sezonunda Bursaspor forması giyen Türkiye'de oynamış ilk İskandinav futbolcu Goran Sörloth'un oğludur.
  • Goran Sörloth'un Bursaspor'a atıığı imzanın ardından çekilmiş bir fotoğraf(1 Ağu 1993). Baba Sörloth, Bursaspor kariyerinin ilk resmi maçını o zaman Ünal Karaman'ın da formasını giydiği Trabzonspor'a karşı oynamıştı.