Laporta'dan Mbappe ve Haaland itirafı

Barça'nın Mbappe ve Haaland'ı transfer edeceği gündemdeydi.
Barça'nın Mbappe ve Haaland'ı transfer edeceği gündemdeydi.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, transferlerde isimleri geçen Mbappe ve Haaland ile ilgili açıklamada bulundu. Laporta, iki dünya yıldızının transferinin zor olduğunu söyledi.

La Liga yönetimi, birkaç hafta açıkladığı maaş bütçelerinde Barcelona'nın limitini -144 milyon € olarak belirlemişti. Laporta da bu nedenle kulüp dengelerini bozmadan transfer yapmak istemiyor.

İspanyol radyosu RAC1'e konuşan Joan Laporta, mevcut şarlarda Mbappe ve Haaland'ın transferinin çok zor olduğunu söyledi. Kulübü daha fazla maddi sıkıntıya sokmak istemediğini vurgulayan Laporta, "İkisi de Barcelona'ya gelmek ve oynamak istediklerini açıkça söylemedi. Bildiğim tek şey, bu rakamları harcamayı asla kabul etmeyeceğiz, hiçbir şekilde. Transferler gerçekleşirse ekonomik şartlarımız dahilinde olacak." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Haaland ve Mbappe transferleri sorulması üzerine Mundo Deportivo'ya verdiği demeçte, "Ben, bu oyuncuları takımıma dahil edersem kulübümün çıkarlarına zarar vermiş olurum. Ne bu oyuncularla ilgili ne de başka yıldızlar hakkında konuşmak kulübümün çıkarlarına zarar vereceği için yorum yapmak istemiyorum. Niyetimiz; oyuncuların fiyatını yükseltmek veya takıma mali yük verebilecek oyuncuları transfer etmek değil. Aldığımız futbolcular, Barcelona’nın maaş seviyesine, kulübün sürdürülebilirliğini ve dengesini koruyan operasyonlarına uyum sağlamak zorundalar.” şeklinde yanıt vermişti.