LeBron James adım adım Lakers'a!

LeBron James
LeBron James

Cleveland Cavaliers'ın süperstarı LeBron James, bir kez daha yuvadan uçmaya hazırlanıyor. Takımıyla sözleşmesi sona eren LeBron James, 35.6 milyon dolar değerindeki oyuncu opsiyonunu kullanmayı reddetti ve Los Angeles Lakers'a transfer olmak istediğini iletti.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA ekiplerinden Cleveland Cavaliers forması giyen LeBron James, kontratının sona ermesinin ardından Los Angeles Lakers ile flört ediyor.

Toplam 35.6 milyon dolar değerindeki oyuncu opsiyonunu kullanmadığını Cleveland Cavaliers yönetimine bildiren ve serbest oyuncu statüsüne geçen LeBron James, Los Angeles Lakers’a transfer olmaya sıcak bakıyor.

Cleveland Cavaliers’a yakınlığıyla bilinen NBA muhabiri Joe Vardon’ın haberine göre; yıldız oyuncu, ayrılığı kafasına koydu. Cleveland Cavaliers kariyerinde 3. defa serbest oyuncu statüsüne geçen James, mevcut salary cap kapsamında kendisine en fazla maaş ödeyebilecek takım olan Cavaliers'ın yıllık 35.6 milyon dolarlık teklifini geri çevirdi.

Cavaliers, James’i takımda tutmak için maksimum kontrat önermesi halinde bu rakam 5 yıllık 207.4 milyon dolara kadar çıkabilecek. Cavaliers’ın ardından James’e en fazla para ödeyebilecek takımın maksimum kontrat teklifi ise 4 yıllık 152.3 milyon dolar.