Levent Nazifoğlu'ndan inciler

Levent
Levent

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Levent Nazifoğlu, katıldığı bir televizyon programında kulüple ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Nazifoğlu yapılan transfer çalışmaları ve kulübün mali durumu hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

Açıklamanın tamamı;

"Galatasaray Riva'dan gelen paranın tamamıyla bir kredi borcunu kapattı. Ama baktım yeni kredi çekilmiş. Burada Ali Cengiz oyunu var. Dursun Başkan, Çarşamba günü hesap verecek. Oyuncuların maaşı 43 milyon avro. Bu paranın maç başları ve stopajlar ile birlikte 59 milyon avroyu bulduğunu ve kulübün UEFA'nın verdiği sınırı geçmediğini anlatacak."

Şampiyon olursa kurtarır

"Bazı oyuncuların sözleşmeleri feshedilecek. Bu oyuncuların maaşları 8 milyon avro. Sözleşmeleri feshedilen oyuncuların ödemelerini, UEFA'ya gidildikten bir yıl sonra yaparız düşüncesiyle yapıyorlar. Giden oyunculardan 17 milyon avro civarı gelir elde edilmiş. Alınan oyuncuların bonservisleri ise 41 milyon avro civarı ayrıca bunun dışında Riekerink ve Olcan Adın'a 5 milyon civarı bir tazminat ödemesi yapılacak. Şimdi toplam gidere bakıldığı zaman 100 milyon avro gibi bir rakam ortaya çıkıyor. Bizim başkana göre Galatasaray'ın 150 milyon dolar kazancı var. Maalesef Galatasaray'ın böyle bir kazancı yok. Bu tabloda kulüp anca şampiyon olursa kurtarır."

5 sene sonra Galatasaray kalmaz

"Dursun Özbek ile Mehmet Özbek şirkette de ortaklar. Bu durumda Dursun Özbek'in kulübe verdiği paranın yarısı Mehmet Özbek'in gözüküyor. Hazine bulunmadığına göre harcanan para Riva'dan gelen para. 120 milyon avroda borsadan gelecek. Bugün bunları konuştuğum için çok eleştirileceğimi biliyorum ama bunların bilinmesi gerekiyor.Bu gidişle 5 seneye Galatasaray kalmaz."

Beceri bunun neresinde

"Bu açıklamalardan sonra benim Galatasaray'da yönetici olma ihtimali kalmadı. Ama bunları birilerinin bilmesi gerek. Bu takımı kurmak, şampiyonluğa oynamak çok kolay. Beceri bunun neresinde? Uçaklar kalkmaya devam ederse hesaplar ortada bu Riva ve Florya bizi ancak 5 sene götürür."

Söz verdi

"Çarşamba günü Divan Kurulu'nda başkana bu tabloyu soracağım. Başkan, Riva ve Florya'yı satarken gelen paranın yüzde 90'ının borçlara gideceğinin sözünü vermişti."

Arda'nın disiplin altına alınması kolay değil

"Lucescu'nun göreve gelmesinin ardından Arda'nın ayağına gitmesi, Arda'nın Türkiye'de disiplin altına alınması ihtimalini azalttı."

Ünal Aysal, Galatasaray'ı Burak ve Selçuk'a bıraktı

Bruma, geçen sezon burada çete olduğunu ve onu oynatmadıklarını söyleyerek gitmek istediğini belirtti. Ben de ona oynayacağı sözünü vererek geçen sezon takımda tuttum. Bu çete, Fatih Terim'in gidişinin ardından, Ünal Aysal'ın Burak ve Selçuk'u çağırıp takımı siz yönetin demesiyle oluştu.

Denizli Mor'u istemişti

Mustafa Denizli, Emre Mor'u istemişti. Ben yönetimde değildim ama istediğine eminim. Emre o zaman ne olduğu belirsiz bir oyuncuydu ve 5 milyon avro istemişlerdi.