Lider Galatasaray özüne döndü: 5-1

Lider Galatasaray özüne döndü​: 5-1​
Lider Galatasaray özüne döndü​: 5-1​

Spor Toto Süper Lig’de 11.haftanın açılış maçında Galatasaray kendi evinde Gençlerbirliği’ni 5-1 yenerek liderliğini sürdürdü.

84. dakikada sağ taraftan kullanılan kornerde arka direkte Scekic’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 5-1

Gomis, geride kalan 10 maçın tamamında olduğu gibi yine ilk 11'de yerini alırken, Eren Derdiyok ise ligde ilk kez başlangıç kadrosuna girmeyi başardı. Bu sezon süre almakta zorlanan Eren, geride kalan 10 maçın 7'sinde yedeklerden gelerek sahaya çıkmış ve sadece 75 dakika oyunda kalmıştı.

SİSTEM DEĞİŞTİ

Teknik direktör Igor Tudor, sarı-kırmızılı takımın saha içi düzeninde değişiklikler yaptı.

Hırvat teknik adam, 3-4-1-2 dizilişiyle takımını sahaya sürdü. Savunmayı Maicon, Serdar Aziz, Denayer üçlüsünden oluşturan Tudor, orta sahada Mariano, Fernando, Tolga Ciğerci ve Rodrigues'i görevlendirdi. Forvet arkasında Belhanda forma giyerken, ileri ikili Eren Derdiyok ve Gomis'ten oluştu.

Ligde oynadığı son 2 maçta, önce evinde Fenerbahçe ile berabere kalan, sonrasında ise deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, bugün taraftarı önünde 3 puan alıp tekrar çıkışa geçmek istiyor. Gençlerbirliği ise 8.haftada, kendi sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettikten sonra oynadığı 2 maçta sadece 1 puan alabildi. Şu ana kadar sadece 8 puan toplayabilen Gençlerbirliği ligde 17.sırada yer alıyor.

İLK 11'LER

Galatasaray ile Gençlerbirliği Spor Toto Süper Lig'in 11.haftasının açılış maçında Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. İki takımın zorlu karşılaşma öncesi ilk 11'leri belli oldu:

GALATASARAY: Muslera, Mariano, Maicon, Serdar, Denayer, Fernando, Rodrigues, Belhanda, Tolga, Gomis, Eren

GENÇLERBİRLİĞİ: Per Johannes Hopf, Uğur Çiftçi Aleksandar Scekıc, Siarhei Palitsevıch, Ahmet Oğuz, Abdul Rahman Khalili, Ahmet İlhan Özek, Luccas Claro Dos Santos, Dialo Samba Guıdıleye, Serdar Özkan, Vedat Muriç

GALATASARAY'DA 3 İSİM CEZA SINIRINDA

Galatasaray'da Gençlerbirliği maçı öncesi 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligde daha önce 3'er kez sarı kart gören Fernando, Maicon ve Serdar Aziz bugün sarı kart görmeleri durumunda gelecek hafta oynanacak Başakşehir mücadelesinde forma giyemeyecekler.

İKİ TAKIMIN 93. RANDEVUSU

Galatasaray ile Gençlerbirliği, Süper Lig tarihinde 92 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan sarı-kırmızılılar 51 kez galip ayrılırken, kırmızı-siyahlılar ise rakibini 21 kez mağlup etti.

20 maçta ise taraflar birbirlerine karşı üstünlük sağlayamadı. İki takım arasında son olarak geçen sezon İstanbul’da oynanan maçı Galatasaray 3-2 kazandı.

GALATASARAY EVİNDE 7 MAÇTIR KAYBETMİYOR

Galatasaray, Süper Lig’de Türk Telekom Stadyumu’nda oynadığı maçlarda rakiplerine geçit vermiyor. Sarı-kırmızılılar, evinde mücadele ettiği 7 maçta rakiplerine 3 puan şansı tanımadı.

Aslan, geride kalan 7 maçta 6 kez rakiplerini mağlup ederken, sadece Fenerbahçe ile berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar, ligde evinde son yenilgisini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında Kasımpaşa’ya karşı 3-1’lik skorla aldı.

SON 8 MAÇTA GALATASARAY'IN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Galatasaray, ligde Gençlerbirliği’ne karşı üstünlük kurmuş durumda bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, başkent ekibi ile oynadığı 8 müsabakada rakibine 3 puan vermedi. Bu maçlarda Galatasaray, 5 kez rakibini mağlup ederken, 3 kez de berabere kaldı.

İSTANBUL'DAKİ MAÇLAR

Galatasaray'ın sahasında oynanan maçlarda sarı-kırmızılı takımın bariz bir üstünlüğü bulunuyor. Şu ana kadar İstanbul'da oynanan 46 maçın 31'ini Galatasaray kazanırken, 7 karşılaşma Gençlerbirliği'nin üstünlüğüyle bitti. 8 karşılaşmada ise taraflar eşitliği bozamadı.

Bu karşılaşmalarda sarı-kırmızılı takım 90 gol atarken, Gençlerbirliği ise 43 gole imza attı.

GENÇLERBİRLİĞİ DEPLASMANDA 1 PUAN ALABİLDİ

Gençlerbirliği, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de deplasmanlarda oynadığı maçlarda sadece 1 puan toplayabildi.

Kırmızı-siyahlı ekip, 2 hafta önce Akhisarspor ile deplasmanda 3-3 berabere kalarak tek deplasman puanınını hanesine yazdırmıştı.