Ligin ilk yarısında en çok Aydınus düdük çaldı

Fırat Aydınus, ligin ilk yarısında en çok görev verilen hakem oldu.
Fırat Aydınus, ligin ilk yarısında en çok görev verilen hakem oldu.

Süper Lig'de geride kalan 17 haftada 26 kez VAR, 4 defa da AVAR olmak üzere toplam 30 kez VAR odasına giren Barış Şimşek, bu alanda zirvede yer aldı. Söz konusu süreçte en fazla düdük çalan isim ise 13 karşılaşma ile Fırat Aydınus oldu.

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarı maçları dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. 18 takımın kıyasıya mücadelesiyle geçen bu süreci hakemler de yoğun bir maç takvimiyle karşı karşıya kaldı. Özellikle bu sezon ilk defa uygulanmaya başlayan VAR sistemi, Süper Lig’de görev yapan hakemlerin geçtiğimiz yıllara göre daha fazla mesai harcamasına neden oldu.
VAR’ın gediklisi Barış Şimşek

Futbolda hataları en aza indirgemek için getirilen VAR uygulaması, 17 haftalık periyotta yer yer tartışmalara yol açsa da bütün takımların lehine birçok hatalı kararın verilmesine de engel oldu. Ligin ilk yarısında bu sistemin başına en fazla geçen isim ise Barış Şimşek. Şimşek, 26 VAR, 4 de AVAR olmak üzere toplam 30 defa Riva’daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde yer alan VAR merkezin girdi. 42 yaşındaki hakemi, 25 kez Video Yardımcı Hakem Asistanı olarak görev alan Ali Şansalan takip etti.
Ali Palabıyık, Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus da 13 maçta VAR hizmeti verdi.

Barış Şimşek sezonun ilk yarısında 26 kez VAR olarak görev yaptı.
Barış Şimşek sezonun ilk yarısında 26 kez VAR olarak görev yaptı.


En fazla düdük çalan Fırat Aydınus

Ligin ilk yarısında en çok düdük çalan hakem ise Fırat Aydınus oldu. Aydınus, tam 13 maçta hakem olarak sahada yer aldı. 45 yaşındaki hakemin yönettiği bu müsabakalar içinde Trabzonspor-Galatasaray, Fenerbahçe-Beşiktaş ve Galatasaray-Fenerbahçe gibi önemli karşılaşmalar da bulunuyor.

  • Aydınus'u en çok maç yöneten hakemler sıralamasında 12’şer defa ile Alper Ulusoy, Cüneyt Çakır ve Halil Umut Meler takip ediyor.


En az şans Halis Özkahya’ya tanındı

Geride kalan 17 hafta en az görev alan hakem olarak ise Halis Özkahya dikkat çekiyor. Özkahya, bu dönemde 8 Süper Lig müsabakasına hakem, 10 maça da Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak çıktı. Tecrübeli hakem, en son 13. haftada Galatasaray’ın Atiker Konyaspor ile sahasında 1-1 berabere kaldığı mücadelede VAR’ın başına geçmişti. O tarihten sonra hiçbir maçta düşünülmeyen 38 yaşındaki hakemin ligin ikinci yarısında görev alıp alamayacağı da merak konusu.

Süper Lig'in ilk yarısında Halis Özkahya 8 maçla en az görev alan isim oldu.
Süper Lig'in ilk yarısında Halis Özkahya 8 maçla en az görev alan isim oldu.



Penaltıcı Halil Umut Meler

Halil Umut Meler, 17 haftada sahada yer aldığı 12 müsabakada 8 kez beyaz noktaya giderek zirvede yer aldı. Meler’i 7 penaltı ile Arda Kardeşler izledi.