Lincoln şov yaptı, Fenerbahçe fark attı

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda karşılaştığı Slovacko'yu 3-0 mağlup etti
Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda karşılaştığı Slovacko'yu 3-0 mağlup etti

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara bir adım daha attı. 3. ön eleme turunda eşleştiği Slovacko'yu ilk maçta 3-0 mağlup eden sarı-lacivertli takım, deplasmanda oynanacak rövanş avantaj yakaladı. Karşılaşmada 2 gol ve 1 asistle yıldızlaşan Lincoln Henrique taraftarı mutlu etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu ilk maçında Çekya'nın Slovacko takımını konuk eden Fenerbahçe, 3-0'lık skorla galibiyet elde etti. Teknik direktör Jorge Jesus, geçtiğimiz hafta oynanan Dinamo Kiev maçının kadrosundan 4'ü zorunlu 5 değişiklik yaptı.

Fenerbahçe sahaya; Ertuğrul, Osayi, Henrique, Szalai, Ferdi, Arao, Zajc, Emre Mor, Lincoln, Rossi ve Valencia 11'ini sürdü. Fenerbahçe stadı dolduran seyircisi karşısında üstün bir oyun ortaya koydu. 17. dakikada Emre Mor'un attığı golle öne geçen sarı-lacivertli temsilcimiz, Lincoln Henrique 45+1'de serbest vuruştan kaydettiği golle skoru 2-0'a taşıdı.

Slovacko 2. yarının başında 10 kişi kaldı

Çekya temsilcisi ikinci yarının başında 10 kişi kaldı. 48'de Stanislav Hofmann elle oynadığı gerekçesiyle ikinci sarı kartını görerek oyundan çıktı. Jorge Jesus ikinci yarıda üç değişiklik yaptı. Diego Rossi, Emre Mor ve Miha Zajc kenara gelirken, Miguel Crespo, Bruma ve Serdar Dursun oyuna giren isimler oldu.

Portekizli çalıştırıcı ilerleyen bölümde iki değişiklik daha yaptı. Ferdi ve Valencia oyundan alınırken, Arda ve Novak oyuna girdi.

Lincoln Henrique yıldızlaştı

Fenerbahçe'nin bu sezon Portekiz ekibi Santa Clara'dan transfer ettiği Lincoln Henrique, gösterdiği performansla maçın adamı oldu. 23 yaşındaki genç futbolcu, 81. dakikada ceza sahası dışından çektği şutla golünü attı ve kendisinin iki takımının üçüncü sayısını kaydetti.

Maçın kalan süresinde başka gol olmazken Fenerbahçe, 3-0'lık skorla maçı bitirerek büyük bir avantaj yakaladı.

Rövanş ne zaman oynanacak?

Slovacko - Fenerbahçe ile yapılacak rövanş maçı11 Ağustos Perşembe günü oynanacak. Çekya'daki mücadele TSİ 20.00'de başlayacak.

Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi belli oldu

Fenerbahçe, 3. eleme turunu geçmesi halinde play-off turunda Austria Wien ile karşılaşacak. Play-off turunu da geçmesi halinde Avrupa Ligi gruplarına kalacak.

Fenerbahçe Avrupa Ligi'nden elenirse ne olacak?

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Slovacko ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibine elenmesi halinde Avrupa yolculuğuna Konferans Ligi play-off turundan devam edecek.

Sarı lacivertliler, bu turda AIK-Shkendija eşleşmesini geçen takımla UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarına kalmak için mücadele verecek. Fenerbahçe, ilk maçını evinde oynayacak.