Lionel Messi, 80 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdi

Messi'den şov
Messi'den şov

Arjantin'in süper yıldızı dün geceye adeta damgasını vururken 80 yıl sonra bir ilki başardı. Portekizli Cristiano Ronaldo da ezeli rakibinden geri durmadı. Futbolda geceye Messi ve Ronaldo damga vurdu

Futbolda ligler sona erdi ama milli heyecan devam ediyor. UEFA Uluslar Ligi ve hazırlık maçları kapsamında dün gece yine birbirinden heyecanlı karşılaşmalar oynandı. UEFA Uluslar Ligi A Ligi Grup 2'de Portekiz sahasında İsviçre'yi farka boğarken Cristiano Ronaldo kendine ait rekoru geliştirdi. Arjantin Milli Takımı ise Lionel Messi'nin adını tarihe yazdırdığı ve 80 yıl sonra bir ilki başardığı gecede Estonya'yı farka boğdu. İşte tarihi gecede yaşananlar...

Ronaldo rekorunu egale etti

Ronaldo, 35. dakikada sahneye çıktı, 39'da bir kez daha fileleri havalandırdı. Ronaldo bu gollerle birlikte milli takım kariyerindeki gol sayısını 117'ye yükseltti ve kendine ait olan rekoru geliştirdi.

Efsane ismi geride bıraktı

Estonya karşısında 5 gol atan Messi, Arjantin formasıyla 86 gole ulaştı. Messi böylece Ferenc Puskas'ı geride bırakarak uluslararası arenada en çok gol atan 4. isim oldu.

80 yıl sonra bir ilk

Lionel Messi, bu maçla birlikte Arjantin Milli Takımı forması altında 86. golünü kaydetmiş oldu ve milli takım formasıyla bir maçta 5 gol atan 3. futbolcu oldu. Daha önce bu sayıya 1941 yılında Kolombiya Milli Takımı formasıyla Juan Marvezzi ve 1942 yılında yine Kolombiya formasıyla Jose Moreno ulaşmıştı.