Listede kimler kimler yok! Uyuşturucu nedeniyle kariyerlerini yok eden futbolcular

Listede kimler kimler yok! Uyuşturucu nedeniyle kariyerlerini yok eden futbolcular
Listede kimler kimler yok! Uyuşturucu nedeniyle kariyerlerini yok eden futbolcular

Kariyerlerini yaptıkları hatalarla yok etme aşamasına gelen birbirinden ünlü 10 futbolcu…

Futbolcular çoğu zaman attıkları goller ve sergiledikleri başarılı performansla adını tarihe altın harflerle yazdırır. Bazıları ise toplum tarafından uygun görülmeyen davranışlar yaparak, tarihe isimlerini farklı bir şekilde kaydeder.

Renkli dünyanın getirdikleri, götürdükleri

Futbolcuların çoğu dar ve orta gelirli ailelerin çocuklarıdır. “Varlıklı bir aileden yeşil sahalara transfer olan kimse yok mu?” diye düşünüyorsanız; yanıt çok basit “Kaka”. Bir anda şöhret ve parayla karşılaşan gençler kendilerini kaybetme aşamasına gelir. Bu duruma örnek verilebilecek onlarca futbolcu var… Şaşalı dünyaya kendini kaptıran ve kariyerini yok eden bu futbolcuların bazen isimlerini bile hatırlamakta güçlük çekeriz.

Bir lider şart

Sir Alex Ferguson’u dünyanın en iyi teknik direktörü yapan da bu konuda aldığı önlemlerdir. Ferguson’un kendine ait bir kurallar kitapçığı vardı ve genç oyuncuları hayata kazandırmak için mücadele veriyordu. Ferguson döneminde 20 yaşından küçüklerin kendi arabalarıyla tesislere girmesi yasaktı. Hatta gençler renkli krampon bile giyemiyordu. Ferguson aldığı önlemlerle birçok genci futbol dünyasına kazandırdı. Ancak tüm teknik adamlar bu tip önlemler alamıyor.

Yıllarca beklediler

Sonuç olarak para ve şöhretin rüzgarıyla kendini kaybedip uyuşturucu illetine bulaşan futbolcular uzun yıllar geçimlerini sağlamak için cezalarının bitmesini bekledi.

İşte uyuşturucu madde kullandıkları için ceza alan futbolcular;

Edgar Davids

                                    Hollanda futbolunun yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan Edgar Davids, uyuşturucu madde kullananlar arasında yer aldı. 2001 yılında yapılan bir testte kanında uyuşturucu madde tespit edilen eski futbolcu 2 yıl men cezası aldı. Daha sonra bu ceza dört aya düşürüldü.
Edgar Davids Hollanda futbolunun yetiştirdiği en önemli isimler arasında yer alan Edgar Davids, uyuşturucu madde kullananlar arasında yer aldı. 2001 yılında yapılan bir testte kanında uyuşturucu madde tespit edilen eski futbolcu 2 yıl men cezası aldı. Daha sonra bu ceza dört aya düşürüldü.
Adrian Mutu

                                    Yeteneklerini kötü alışkanlığıyla yerle bir eden en önemli isim hiç kuşkusuz Adrian Mutu'dur. Romanyalı futbolcu defalarca uyuşturucu kullandığı için ceza aldı. Mutu, son olarak Romanya 2. Ligi ekibi Asa Tirgu Mures'te forma giydi. Yeteneğini doğru kullanmayı bir türlü beceremeyen Mutu, Temmuz 2016'da emekliye ayrıldı.
Adrian Mutu Yeteneklerini kötü alışkanlığıyla yerle bir eden en önemli isim hiç kuşkusuz Adrian Mutu'dur. Romanyalı futbolcu defalarca uyuşturucu kullandığı için ceza aldı. Mutu, son olarak Romanya 2. Ligi ekibi Asa Tirgu Mures'te forma giydi. Yeteneğini doğru kullanmayı bir türlü beceremeyen Mutu, Temmuz 2016'da emekliye ayrıldı.
Pep Guardiola
Şimdilerin en başarılı teknik direktörleri arasında yer alan Pep Guardiola yıllar önce uyuşturucu kullandı. Barcelona’dan ayrıldıktan sonra 2002 yılında Roma’ya imza atan Guardiola’nın uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi. Guardiola uyuşturucu madde kullanmadığını söylese de 4 aylık men cezasına çarptırıldı.Tüm dünyanın konuştuğu futbol sihirbazı: Pep Guardiola
Pep Guardiola Şimdilerin en başarılı teknik direktörleri arasında yer alan Pep Guardiola yıllar önce uyuşturucu kullandı. Barcelona’dan ayrıldıktan sonra 2002 yılında Roma’ya imza atan Guardiola’nın uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi. Guardiola uyuşturucu madde kullanmadığını söylese de 4 aylık men cezasına çarptırıldı.Tüm dünyanın konuştuğu futbol sihirbazı: Pep Guardiola
Diego Armando Maradona

                                    Bir futbolcu kariyerini nasıl tehlikeye atarın en iyi örneği hiç kuşkusuz Diego Armando Maradona’dır. Defalarca uyuşturucu madde kullandığı için ceza alan Maradona bir türlü uslanmadı. Cezası nedeniyle Maradona 1994 Dünya Kupası’nda üç maç kaçırdı.
Diego Armando Maradona Bir futbolcu kariyerini nasıl tehlikeye atarın en iyi örneği hiç kuşkusuz Diego Armando Maradona’dır. Defalarca uyuşturucu madde kullandığı için ceza alan Maradona bir türlü uslanmadı. Cezası nedeniyle Maradona 1994 Dünya Kupası’nda üç maç kaçırdı.
Kolo Toure

                                    Fildişi Sahilli eski futbolcu Kolo Toure, 2009'da Arsenal'den Manchester City'ye transfer oldu. 2011 yılında fazla kiloları bulunduğu için zayıflamasına yardımcı olan ilaçlar kullandığı çevresindekilere açıklayan Kolo Toure'nin yalanı kısa sürede ortaya çıktı. Kolo Toure zayıflama ilacı değil uyuşturucu madde kullanıyordu. Geride bıraktığımız ağustos ayında emekli olan Toure o dönemde altı ay futboldan men edildi.
Kolo Toure Fildişi Sahilli eski futbolcu Kolo Toure, 2009'da Arsenal'den Manchester City'ye transfer oldu. 2011 yılında fazla kiloları bulunduğu için zayıflamasına yardımcı olan ilaçlar kullandığı çevresindekilere açıklayan Kolo Toure'nin yalanı kısa sürede ortaya çıktı. Kolo Toure zayıflama ilacı değil uyuşturucu madde kullanıyordu. Geride bıraktığımız ağustos ayında emekli olan Toure o dönemde altı ay futboldan men edildi.
Dani Benitez

                                    Peru Milli Takımı forması giyen Paolo Guerrero geçtiğimiz ekim ayında doping testine tabi tutuldu. Brezilya ekibi Flemengo'da kariyerine devam eden Guerrero'nun uyuşturucu kullandığı tespit edildi. 1 yıl futboldan men edilen Paolo Guerrero'nun cezası son olarak 6 aya düşürüldü.
Dani Benitez Peru Milli Takımı forması giyen Paolo Guerrero geçtiğimiz ekim ayında doping testine tabi tutuldu. Brezilya ekibi Flemengo'da kariyerine devam eden Guerrero'nun uyuşturucu kullandığı tespit edildi. 1 yıl futboldan men edilen Paolo Guerrero'nun cezası son olarak 6 aya düşürüldü.
Fernando Couto

                                    1996'da Parma'dan Barcelona'ya transfer olan Fernando Couto oynadığı futbolla her zaman takdir topladı. Portekizli futbol adamının yolları Barcelona ile 1998'de ayrıldı. Bu dönemde Lazio'ya transfer olan Fernando Couto'nun kanında uyuşturucu tespit edildi. Ünlü isim aylarca futbol oynayamadı.
Fernando Couto 1996'da Parma'dan Barcelona'ya transfer olan Fernando Couto oynadığı futbolla her zaman takdir topladı. Portekizli futbol adamının yolları Barcelona ile 1998'de ayrıldı. Bu dönemde Lazio'ya transfer olan Fernando Couto'nun kanında uyuşturucu tespit edildi. Ünlü isim aylarca futbol oynayamadı.
Sasa Curcic

                                    Partizan, Bolton ve Aston Villa gibi takımlarda oynayan ve yetenekleriyle dikkat çeken Sırp futbolcu Sasa Curcic'in kariyeri 29 yaşında sona erdi. Uyuşturucu kullandığı için cezalar alan Curcic futboldan elde ettiği tüm parayı da bu uğurda heba etti.
Sasa Curcic Partizan, Bolton ve Aston Villa gibi takımlarda oynayan ve yetenekleriyle dikkat çeken Sırp futbolcu Sasa Curcic'in kariyeri 29 yaşında sona erdi. Uyuşturucu kullandığı için cezalar alan Curcic futboldan elde ettiği tüm parayı da bu uğurda heba etti.
Mark Bosnich

                                    Avustralyalı eski file bekçisi Mark Bosnich de uyuşturucu kullanan isimler arasında yer alıyor. 2002 yılında uyuşturucu kullandığı tespit edilen Mark Bosnich'e 9 ay futboldan men cezası verildi.
Mark Bosnich Avustralyalı eski file bekçisi Mark Bosnich de uyuşturucu kullanan isimler arasında yer alıyor. 2002 yılında uyuşturucu kullandığı tespit edilen Mark Bosnich'e 9 ay futboldan men cezası verildi.
Paul Merson

                                    Arsenal'in başarılı orta saha oyuncularından Paul Merson, 1994 yılında uyuşturucu madde kullandığını ve kumar oynadığını itiraf etti. Merson, itirafının ardından 1 yıl sahalardan uzak kaldı. Merson son olarak 2011'de bir trafik kazası geçirdi ve ünlü futbol adamının kanında uyuşturucu madde tespit edildi.
Paul Merson Arsenal'in başarılı orta saha oyuncularından Paul Merson, 1994 yılında uyuşturucu madde kullandığını ve kumar oynadığını itiraf etti. Merson, itirafının ardından 1 yıl sahalardan uzak kaldı. Merson son olarak 2011'de bir trafik kazası geçirdi ve ünlü futbol adamının kanında uyuşturucu madde tespit edildi.