Hayalet: Aubameyan sahadan silindi

Pierre Emerick Aubameyang santra yapmak için takım arkadaşını bekliyor.
Pierre Emerick Aubameyang santra yapmak için takım arkadaşını bekliyor.

Lider Liverpool, Roberto Firmino'nun hat-trick yaptığı maçta ağırladığı Arsenal'i 5-1 mağlup etti. Mücadeleye damga vuran detaylardan biri skor kadar Aubameyang'ın çarpıcı istatistiği oldu.

İngiltere Premier Lig'de 20. hafta mücadelesinde, şampiyonluğun güçlü adaylarından Liverpool, Anfield Stadı'nda Arsenal'i ağırladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Arsenal, 11. dakikada Ainsley Maitland-Niles'in golüyle 1-0 öne geçti. Çabuk toparlanan Liverpool, 14. ve 16. dakikalarda Roberto Firmino, 32. dakikada Sadio Mane ve 45 2'nci dakikada penaltıdan Muhammed Salah'ın fileleri havalandırmasıyla ilk yarıyı 4-1 önde kapattı.

İkinci yarıda da oyunu kontrolü altında tutan Liverpool'da kazanılan penaltı atışını 65. dakikada gole çeviren Firmino, hat-trick yaparak takımını 5-1 öne geçirdi ve mücadele bu skorla sona erdi.

AUBAMEYANG SAHADAN SİLİNDİ

Arsenal'ın 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan boynu bükük ayrıldığı tarihi maçta konuk ekibin yıldız oyuncusu Pierre-Emerick Aubameyang, adeta sahadan silindi.

gzt
  • Liverpool karşısında 70 dakika süre alan yıldız oyuncu, yalnızca 13 kez topla buluştu ve 10 pas yapabildi. Aubameyang'ın 10 pasının 6'sının santrada yapılması ise futbol tarihine geçti.