Liverpool'dan rekor transfer: Van Dijk 85 milyon Avro karşılığında Liverpool'da

Van Dijk
Van Dijk

Liverpool Southampton'da forma giyen Hollandalı defans oyunucusu Van Dijk'i 85 milyon Avroya transfer ettiğini resmen açıkladı. Van Dijk, Liverpool kulüp tarihinin en pahalı transferi olurken, Dünya futbol tarihinin de en pahalı defans oyuncusu oldu.

Liverpool rekor bir transfere imza attı. Kırmızılar, Southampton'da forma giyen Hollandalı stoper Virgil Van Dijk'i 85 milyon Avro karşılığında transfer ettiğini resmen duyurdu.

Liverpool, böylece kulüp tarihinin en pahalı transferini gerçekleştirirken, Van Dijk futbol tarihinin en pahalı savunma oyuncusu oldu. Liverpool'da 4 numaralı formayı giyecek olan Van Dijk, transfer döneminin başladığı 1 Ocak'tan itibaren Liverpool'a katılacak.

VAN DİJK KİMDİR?

8 Temmuz 1991'de dünyaya gelen Van Dijk, futbol macerasına Williem II'nin altyapısında başladı. Çeşitli kategorilerde forma giydikten sonra 2011 yılında Groningen'e transfer oldu ve profesyonel oldu.

Groningen'de gösterdiği başarılı performans İskoç ekibi Celtic'in dikkatini çekti ve 3 milyon Avro ödeyerek Van Dijk'i transfer ettiler. Burada da başarılı performansını sürdüren Van Dijk, 2015 yılında 15.7 milyon Avro bonservis bedeliyle Premier Lig temsilcisi Southamptan'a transfer olmuştu.