Los Angeles Lakers’ın bu sezon play-off’a kalamayacağı kesinleşti

LeBron elendi
LeBron elendi

NBA'de Los Angeles Lakers, Phoenix Suns'a 121-110 kaybetti ve play-in'e bile kalamadı.

NBA’de dün gece oynanan karşılaşmada Phoenix Suns, LeBron James’siz Los Angeles Lakers‘ı evinde 121-110 mağlup etti.

Bu sonuçla birlikte 79. maçında 63. galibiyetini alan lider Suns, organizasyon tarihi rekorunu kırdı. 79. maçında 48. kez kaybeden Lakers‘ın ise matematiksel olarak Play-In şansı kalmadı, sezona havlu attı.

Peki Play-In nedir?

NBA’de geçtiğimiz yıl uygulamaya geçen play in sistemi normal sezonun ardından daha fazla takıma play off'lara katılma şansı tanıyor.

Sistem, ilk başta LeBron James ve Luka Doncic gibi yıldızlar tarafından maç yükünü arttıracağı için eleştirilse de televizyon gelirlerini arttırma hedefine ulaştığı için başarılı bulunuyor. NBA’de geçtiğimiz yıla kadar normal sezonu her iki konferansta ilk sekiz sırada bitiren takımlar play offlara kalıyordu.

Play-in sistemi ile artık konferanslarda ilk altı sırayı alan takımlar play offlara direkt olarak katılacak. 7 ila 10. sıra arasındaki 4 takım ise iki turlu bir eleme turnuvası oynayacak.

Her iki konferansta 7. ile 10. takım ve 8. ile 9. takım eşleşecek. 7. ile 10. olan takımların eşleşmesinin galibi play off biletini alacak. Bu maçın mağlubu ise 8. ve 9. takımların eşleşmesinin galibi ile bir maç daha yapacak. Bu maçtan galip çıkan takımlar da play off için son biletin sahibi olacak.