Lucescu'dan inanılmaz Hakan Balta gafı

Rumen teknik adam, Ukrayna maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşuyor...
Rumen teknik adam, Ukrayna maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşuyor...

Ukrayna ile oynanacak hazırlık karşılaşması öncesinde basın mensuplarıyla buluşan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, kendi hakkında çıkan istifa iddialarını yanıtlarken inanılmaz bir açıklamanın altına imza attı. Oyuncu tercihleri ile ilgili konuşan Rumen teknik adam, kariyerine son veren Hakan Balta ile ilgili konuşurken sosyal medyada olay olan bir gaf yaptı.

A Milli Futbol Takımı'nda iyiden iyiye tartışılır hale gelen Rumen teknik adam Mircea Lucescu, ay yıldızlıların Ukrayna'yı ağırlayacağı karşılaşma öncesinde basın toplantısı düzenledi. Kendisi hakkında çıkan istifa iddialarına yanıt veren Lucescu, oyuncu tercihleri hakkında değerlendirmelerde bulunurken Hakan Balta ile ilgili inanılmaz bir gafın altına imza attı.

Deneyimli futbolcuların kendi takımlarında şans bulamadığından yakınan Rumen çalıştırıcı, sezon başında futbolu bırakan Hakan Balta ve herhangi bir kulüpte forma giymeyen Volkan Şen örneklerini verince sosyal medyada alay konusu oldu.

Lucescu, basın toplantısına Yunus Mallı ile çıktı.
Lucescu, basın toplantısına Yunus Mallı ile çıktı.

VERDİĞİ ÖRNEKLER ALAY KONUSU OLDU

Toplantı sırasında bir basın mensubunun sorusu üzerine kadro tercihine ve genç oyunculara şans vermesine değinen Rumen teknik adamın sosyal medyada olay olan açıklaması şu şekilde:

  • “Milli Takıma gelen gençlerin hepsi burayı sevdiği için geliyor. Sevmeseler gelmezlerdi. Burada bir zorunluluk, kontrat yok. Buraya gelmek bir prestij. İyi bir ekip kurduğumuzu düşünüyorum. Bu seviyeye gelmek benim hatam değil. Türk Milli Takımı’nda daha önce oynayan, Tolga Ciğerci takımında sürekli oynuyordu, şu anda ortada yok. Ozan Tufan kendi takımında artık oynamıyor. Selçuk, Volkan Şen, Arda ve Burak… Hakan Balta. Çok iyi oyuncular vardı ama kendi takımlarında oynamıyorlar artık.”

Lucescu'nun yaptığı bu açıklamanın ardından sosyal medyada ortalık karıştı. Tecrübeli teknik adamın yaptığı talihsiz açıklama, bazı futbolseverlerin tepkisini çekerken kimileri içinse alay konusu oldu.