Lucescu'dan maç sonu açıklamalar: "Erol'u izledim"

​Lucescu'dan maç sonu açıklamalar
​Lucescu'dan maç sonu açıklamalar

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, Arnavutluk ile oynanan ve 2-3 kaybedilen hazırlık maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Euro 2020 hazırlıkları kapsamında Antalya’da Arnavutluk ile karşı karşıya gelen Milliler, 48 dakika 10 kişi oynayan rakibine 2-3 mağlup oldu.

A Milli Takım, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Antalya Stadı’nda Arnavutluk ile karşı karşıya geldi.

İlk yarıyı Sadiku’nun golleriyle 0-2 önde kapatan Arnavutluk, 48 dakika 10 kişi oynamasına karşın ikinci yarıda 1 gol daha bularak Milli Takımımızı 2-3 mağlup etti.

Maç sonu düzenlediği basın toplatısında konuşan teknik direktör Lucescu'nun açıklamaları şöyle:

  • "Hazırlık maçını olduğunu hepimiz biliyoruz. Yeni arkadaşların daha önceki tecrübeli oyuncuların görmek istiyorduk. Onun için güzel bir maçtı. Fizik olarak çok iyi organiza olmuş bir takıma karşı oynadık. İlk yarıya bakarsanız oyunu neredeyse hakimiydik, domine ettik gol pozisyonlarıda bulduk. Ama rakip bizim 2 tane hatamızı değerlendirdi. Souçta 3 kere kalemize geldiler gol oldu. Bizim için iyi bir oyundu ofansif yönden. Bir çok oyuncu zevkle şevkle ofansif oyuna katıldılar. Sakin olup gol pasını daha dikkatli verebilseydik özellikle ilk yarıda. İlk yarı sonunda sağ ve sol beklerimi düşünüyordum. 2 bekle 2 eski bek arkadaşların arasındaki farkı görmeyi düşünüyordum. Barış ilk yarı ofansif olarak iyiydi. Defansif olarak biraz daha zamana ihtiyacı var. Atila'da iyi oynadı. İlk golde ki tecrübe hatası önünde oldu. 2 metre uzağındaydı. İtiş kalkışta yere düşseydi faul alacaktı. Tecrübe zamanla elde edilen bir şey ama ondan mutluyum. İlk yarı sonuna doğru aşıl tendonun da bir ağrı oldu ve değişmek istedi Serdar. Değiştirmeyi düşündüğüm arkadaşlar listesinde değişiklik yapmak gerekti. Deniz'i de sokmak istiyordum ama olmadı. İkinci yarı iyi başladık hemen gol attık. Hemen attığımız gol den sonra anlaşılamayan hatadan dolayı 3. golü attılar. Ama bizi hemen reaksiyon gösterdik ve 2. golümüzü attıktan sonra rakip iyice geri çekildi ve yorulmuştular. Bizim de oyuncularımız biraz da sabırsızlanmaya başladı. Basit toplar kaybettik rakip ceza sahası içinde. Sonuçta bakarsanız evet kaybettik maçı. Ama bu maçın amacı genç oyuncuları oynatabilmekti ve yenileri. Son iki maça bakarsanız 4-5 tane yeni arkadaşımız oyuna girdi. Onların şimdi Türkiye liglerinde oyunlarına bakacağız. Oyun ritmi yüksekti. Hücum futbolu oynadık. Söylediğim gibi son vuruşlarda biraz daha dikkatli olmalıyız.
  • İlk golde tecrübe hatası oldu. Tecrübe zamanla elde edilen bir şey. İlk yarı sonuna doğru Serdar aşil tendanunda ağrı hissetti. Benim değiştireceğim oyunculardan değişiklik yaptım. Deniz'i de oyuna sokmak istiyodum. İkinci yarı iyi başladık ve golü bulduk.Anlaşmazlıktan dolayı bir hatadan dolayı üçü attılar. Biz de reaksiyon gösterdik. İkiden sonra rakip iyice geri çekildi. Oyuncularımız da sabırsızlandı ve gol atmak istedi. Basit toplar kaybettik. Sonuca bakarsanız maçı kaybettik. Bu maçın amacı maksimum genç oyuncu ve yenileri oynatabilmekti. Son iki maça bakarsanız 4-5 yeni arkadaşımız oyuna girdi. Şimdi onların lig maçlarına bakacağız. Oyun ritmi yüksekti ve hücum futbolu oynadık. Son vuruşlarda biraz daha dikkatli olmalıydık.
  • Erol'u da gördüm ve izledim. Onu çağırdım. Kenan da genç bir oyuncu ve onları görmek istiyordum. Görmek istememde bir sakınca yok herhalde. Milli takım antrenörü geleceğine inandığı oyuncuları çağırabilir. Birçok kere genç oyuncu bulacağım dedim. Eksikleri de olabilir. Erol iyi bir oyuncu. Genç, Türk ve onun da takıma seçilme hakkı var. Şimdi umut ediyorum ki daha iyiye gidecek. Çok fazla genç oyuncumuz yok, ligde de oynayan. U21 ekibinden de oyuncular alacağız. Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bugün bana menajerler, şunlar ya da bunlar söylendi. Ben bu konunun peşini bırakmayacağım. Bu konuda dava açacağım. Benim tanıdığım bir menajer yok. Yeni bir ekip kurmak istiyorum.
  • Kulüp antrenörlüğü ile milli takım farklı şeyler. Oyuncu seçip, kaliteli bir ekip kurup, herkesin aynı oyun felsefesini uyguladığı; Romanya, Hırvatistan ve İzlanda ile oyunu kontrol ettik. Daha sonra da oyunu kuracağız ama zaman lazım. Kulüplerde yapabilirim. Oyun prensiplerini açıklarım ve buna bağlı kalırım ama milli takımda böyle zaman yok. Her oyuncu kendi takımında oynadığı ile buraya geliyor. Farklı bir sistemde çalışmayı öğreniyorlar. Zamanla gideceğim ve oyuncuların gelişimi kontrol edeceğim. Türk oyuncuların hepsinin teknik bir seviyesi var ve 10 numara özelliği var. Yusuf, Yunus, Emre Akbaba bunlar hepsi 10 numara oynayan oyuncular. Bu oyuncuları nasıl aynı oynatabilirim. Başka oyuncu varsa söyleyin? Sizin aklınızda varsa söyleyin. Bunları aşacağım ve yapacağım."

*Sayfa sürekli olarak güncellenmektedir.