Fenerbahçe, Slimani ile güldü

Slimani, haftalar sonra attığı golü arkadaşlarıyla kutluyor..
Slimani, haftalar sonra attığı golü arkadaşlarıyla kutluyor..

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında sahasında Spor Toto 1. Lig ekibi Giresunspor'u 1-0 mağlup ederek rövanş karşılaşması için avantajlı bir skor elde etti. Sarı lacivertlilerin öne geçiren Cezayirli forvet Slimani, tam 7 hafta sonra golle buluştu. 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın özetine ve gollerine maç raporu haberimizden ulaşabilirsiniz...

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında sahasında Spor Toto 1. Lig ekibi Giresunspor'u 1-0 yenerek rövanş öncesi avantaj yakaladı.

Ülker Stadı'ndaki karşılaşmada genç bir kadroyla sahaya çıkan sarı lacivertliler, tutuk bir oyun sergilediği müsabakada rakibini 80. dakikada Islam Slimani'nin kafa golüyle yendi.

Bu karşılaşmanın rövanşı 18, 19 veya 20 Aralık'ta Giresun'da oynanacak.

SLIMANI GOL ORUCUNU BOZDU

Yiğithan, attığı golden sonra Slimani'yi kutluyor...
Yiğithan, attığı golden sonra Slimani'yi kutluyor...

Spor Toto Süper Lig'de de 1 golü bulunan Slimani, 16. resmi maçında 4. kez rakip fileleri havalandırdı.

FREY DEVAM EDEMEDİ

Giresunsporlu oyuncu, Frey'e sert bir müdahalede bulunuyor...
Giresunsporlu oyuncu, Frey'e sert bir müdahalede bulunuyor...

Maçın 25. dakikasında sakatlanan Frey, oyuna devam edemedi. Frey'in yerine 27. dakikada Eljif Elmas oyuna girdi.

MAHSUN ÇAPKAN İLK KEZ KADIKÖY'DE

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Mahsun Çapkan, kariyerinin ilk profesyonel maçına çıktı.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Barış Alıcı'nın yerine oyuna giren 19 yaşındaki futbolcu, ilk profesyonel maçını Giresunspor karşısında oynadı.

Berke Özer seremonide istiklal Marşı söylüyor...
Berke Özer seremonide istiklal Marşı söylüyor...

BERKE ÖZER KALEYİ DEVRALDI

Fenerbahçe'nin genç kalecisi Berke Özer, sarı lacivertli formayla ilk resmi maçına çıktı.

Sezon başı Altınordu'dan transfer edilen 18 yaşındaki file bekçisi, ilk kez bir resmi maçta Fenerbahçe kalesini korudu.

TRİBÜNLER SESSİZ

Fenerbahçe, geçen sezon Türkiye Kupası'nda aldığı taraftarsız oynama cezasının ilkini Giresunspor karşısında çekti.

Fenerbahçe karşılaşmaya taraftarından yoksun çıktı.
Fenerbahçe karşılaşmaya taraftarından yoksun çıktı.

FENERBAHÇE - GİRESUNSPOR DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ

  • 20. dakikada Benzia'nın pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Mehmet Ekici'nin şutunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
  • 31. dakikada Benzia'nın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Slimani'nin şutunda top yandan dışarı gitti.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

  • 56. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Isla ortaladı. Arka direkte topla buluşan Barış Alıcı'nın şutunda kaleci Anıl topu kontrol etti.
  • 61. dakikada Giresunspor savunması çıkarken topu kaptırdı. Topu kazanan Eljif Elmas'ın ceza sahası çizgisinden çektiği şutta kaleci Anıl topun sahibi oldu.
  • 80. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanattan Mehmet Ekici'nin kullandığı kornerde ceza sahası içindeki Slimani'nin kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

Mücadele başka gol olmadı ve Fenerbahçe sahasında Giresunspor'u 1-0 mağlup etti.

KALPAR'DAN PENALTI TEPKİSİ

Giresunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar
Giresunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar

İki takımında kazanmak istediğini söyleyen Hüseyin Kalpar, "Biz bugün çok daha fazla öz güvenli oynadık, bunu da yapmamız gerekiyordu. Oyuncularımın öz güveni sahaya tam manasıyla yansıtmasını istedim. İlk yarıda yakaladığımız pozisyonlar var, bunları gol yapabilirdik. İlk yarıdaki pozisyon bana göre penaltı. İkinci yarıda oyun ağırlığı bizdeydi. Golü kendi kaptırdığımız pozisyonlardan yedik ve bunlardan dolayı sıkıntılar yaşadık. Keyifli bir maç olduğunu söylemek isterim. İkinci yarıda çok pozisyonlar varken hakem bana göre birini vermeliydi. Böyle bir rahat maçta iyi bir hakemlik yaptığını söyleyemem. Rahat maçlarda böyle hatalar yapılıyorsa doğru değerlendirmiyorum. Hakemler biraz daha bu konulara değinmesi lazım. Bizim için özellikle kupa değil, tur değil, açıkçası ligde durumumuz iç açıcı değil. Biz ligi düşünüyoruz. Ligde puanlar almak istiyoruz. Kupa bizim açımızdan önemli değil" ifadelerini kullandı.

KOEMAN OYUNDAN MEMNUN DEĞİL

Frey'in durumunu yarın öğreneceklerini söyleyen Koeman, "Ayak bileğinin durumunu yarın öğreneceğiz ve belki onu kullanamayız. 1-0'lık bir galibiyet tek iyi şey buydu. Gol yemediğimiz bir akşamdı. Berke için çok güzel oldu. Genç bir kaleci iyi bir performans gösterdi. Genel olarak oyundan memnun değilim. Öncelikle yarını bekleyeceğiz. Akhisar maçının öneminin farkındayız. Sakat oyuncuları oynatamam. Eldeki oyuncularla tercih yapmak mecburiyetindeyim" diye konuştu.

Koeman maç öncesinde yedek kulübesindeki yerine geçiyor...
Koeman maç öncesinde yedek kulübesindeki yerine geçiyor...

PAS OYUNU VURGUSU

Kendisinin pas oyununu tercih ettiğini söyleyen Koeman, "Topla oynamak yerine fazlasıyla koştuklarını görüyoruz. Benim istediğim pas oyunu. Çok koştuğunuzda hata yapıyorsunuz. Rakip 3 tane önemli fırsat buldu. Top kaybettiğimizde sıkıntılar yaşadık. Orta sahada 3'e 3'tük ama topa konsantre olmuştuk. Buna bir çözüm üretemedi oyuncularımız" şeklinde konuştu.

SLIMANI'NİN GOLÜNÜ KUTLADI

Slimani'nin attığı golden dolayı mutlu olduğunu belirten Hollandalı çalıştırıcı, "Bir sonraki maça ben çıkar oynarım belki. Slimani gol attığı için mutluyum. Güzel bir gol attı. Umarım öz güvenini yukarı taşıyabilecektir. Gol atamamak endişe vericidir. Pazar günü rakip ve bizim için önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Maç kazanmak için gol atmak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

MS | Fenerbahçe 1-0 Giresunspor. #ZTK #FBvGRSN

Fenerbahçe SK (@fenerbahce)'in paylaştığı bir gönderi ()