Madrid turladı, Modric gündem oldu

Hırvat yıldız: Luca Modric
Hırvat yıldız: Luca Modric

Real Madrid'in yıldızı Luka Modric, dün Real Madrid ile Chelsea arasında oynan Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesinde 'maçın oyuncusu' seçildi. Hırvat futbolcunun ilk goldeki asisti geceye damga vurdu.

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Chelsea'yi konuk etti. Eflatun beyazlılar, 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında kötü bir performans sergiledi ve 90 dakikayı 3-1 yenik kapattı.

Uzatmalara giden mücadelede 95. dakikada Benzema'nın golüyle gülen Real Madrid, 3-2 kaybetmesine rağmen tur atladı.

Geceye damgasını vuran isim ise Luka Modric oldu. Hırvat yıldız, 80. dakikada Rodrygo'nun golünde yaklaşık 30 metreden ayağının dışıyla mükemmel bir asist yaptı. 36 yaşındaki futbolcu için sosyal medyada 'Yaşlanmıyor' yorumları yapıldı.

Luka Modric kimdir?

Luka Modric,9 Eylül 1985 yılında Hırvatistan'ın Zadar şehrinde dünyaya geldi. Futbola doğduğu şehir olan Zadar'da başlayan Modric, kısa sürede Dinamo Zagreb'in genç takımına transfer oldu.

Luka Modric
Luka Modric

2008 yılında İngiltere Premier Lig takımlarından Tottenham Hotspur'a transfer olan Modric'in yükselişi böylelikle başlamış oldu.4 yılın sonunda gösterdiği üstün performans sayesinde İspanyol devinin ilgisini çekti. 2012 yılında, günümüzde hala oynadığı Real Madrid'e 40 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

'Kupa canavarı'

Real Madrid forması altında 2 kez La Liga, 4 kez de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan Modric; 2018 yılında Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi'yi geride bırakarak, Hırvatistan tarihindeki ilk ve tek Ballon d'Or kazanan futbolcu olmuştur.

2018 yılında Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Modricli Hırvatistan Milli Takımı, düşük beklentilerle gittiği turnuvada finale kadar yükselmişti. Finalde favori Fransa'ya 4-2 kaybeden Hırvatlar, tüm dünyanın takdirini toplamıştı.