İtalyan kesim Ronaldo: Yeni Juventus nasıl oynayacak?

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Serie A devi Juventus, yeni sezona en iddialı hazırlanan ekipler arasında başı çekiyor. Douglas Costa'nın bonservisini aldıktan sonra Emre Can, Cancelo ve son olarak Cristiano Ronaldo'yu kadrosuna katan Azzurriler, yeni sezonda lig şampiyonluğundan ziyade Devler Ligi şampiyonluğuna yürümek isteyecek. Peki yeni nesil Juventus hangi taktikle oynayacak? Nasıl bir oyun düzeniyle sahaya çıkacak?

İtalya Serie A devi Juventus, Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo’yu kadrosuna katarak yılın transferini gerçekleştirdi. Son yıllarda gerek kadro kalitesi gerekse oyun anlayışıyla Serie A’yı domine eden son şampiyon, önümüzdeki sezonun da en büyük favorisi konumunda.

Ronaldo’nun gelişiyle Serie A şampiyonluğuna şimdiden göz kırpan İtalyan temsilcisinin asıl hedefi Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşmak olacak. Son 4 sezonda 2 Devler Ligi finalinden eli boş dönen Azzurriler, en son kalplerini kıran Ronaldo’yu saflarına çekerek savaşta yeni bir cephe açtı.

Juventus, Ronaldo transferini bu görselle duyurdu.
Juventus, Ronaldo transferini bu görselle duyurdu.

Bu yeni cephenin bir diğer önemli figürü ise şüphesiz Türk asıllı Emre Can olacak. Juventus’un Ronaldo’dan önce Liverpool’dan takıma monte ettiği 24 yaşındaki Emre Can, siyah beyazlıların orta alan hakimiyetinde kilit rol oynayacak.

Cristiano Ronaldo ve Emre Can’ın yanı sıra bir diğer "yeni transfer" Douglas Costa da yeni sezon ve yeni kadroda büyük sorumluluklar üstlenecek. Geçtiğimiz sezon Bayern Münih’ten kiraladığı Douglas Costa’nın bonservisini alan Juventus, yeni sezonda 4-3-2-1 formasyonuyla sahada olacağının sinyallerini verdi.

Dybala, Ronaldo, Costa üçlüsüyle ileride gol arayacak olan İtalyan devinin, orta alanı ise Matuidi, Pjanic ve Emre Can’a emanet etmesi bekleniyor. Geri dörtlüde de Alex Sandro, Benatia, Chiellini ve Cancelo'nun görev yapacağı düşünülüyor. Bu diziliş doğrultusunda Cuadrado ve Higuain'in takımdan gönderilmesine kesin gözüyle bakıyor.

Böylesine sansasyonel transferler yaparak yeniden doğan Juventus, 2018-19 sezonunda hangi dizilişle sahaya çıkacak? Nasıl bir taktikle oynayacak? İşte yeni nesil Juventus!

Wojciech Szczesny
Wojciech Szczesny
Cancelo
Cancelo
Benatia
Benatia
Chiellini
Chiellini
Alex Sandro
Alex Sandro
Emre Can
Emre Can
Pjanic
Pjanic
Matuidi
Matuidi
Dybala
Dybala
Douglas Costa
Douglas Costa
Cristiano Ronaldo

                                    
                                    
                                    *Fotoğraf, üzerinde oynama yapılan özel bir tasarımdır.
Cristiano Ronaldo *Fotoğraf, üzerinde oynama yapılan özel bir tasarımdır.

🔥 Serie A tamam, Şampiyonlar Ligi gelir mi?

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

🔥Bu bakışlar sana @seriea_tim

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

📝 Ronaldo'dan veda...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()