Marcelo mahkemede suçunu itiraf etti

Marcelo mahkemede suçunu itiraf etti
Marcelo mahkemede suçunu itiraf etti

Madrid Savcılığı tarafından vergi kaçırmakla suçlanan Real Madrid'in yıldız futbolcusu Marcelo, mahkemede verdiği ifadede vergi kaçırdığını itiraf etti.

Real Madrid'in Brezilyalı sol beki Marcelo, vergi kaçırdığı suçlamasıyla mahkeme önüne çıktı. Mahkeme önünde yaklaşık 10 dakika ifade veren başarılı futbolcu, suçlamaları kabul etti ve vergi borcunu ödeyeceğini söyledi.

Marcelo, 2013 yılında Gelir Vergisi'nde eksik beyanda bulunarak 490 bin 917 eurovergi kaçırmıştı. Daha önce de futbolculardan Javier Mascherano, Alexis Sanchez, Fabio Coentrao, Neymar ve Real Madrid'in eski teknik direktörü Jose Mourinho, suçlamaları kabul edip vergi borçlarını ödemişlerdi. Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi ise 2007-2009 yılları arasına ait vergi suçlamalarını reddetmiş ve 21 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Yüksek Mahkeme, Messi'nin hapis cezasını para cezasına çevirmişti.

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun ise davası halen devam ediyor. 14.7 milyon Euro vergi kaçırmakla suçlanan Ronaldo, bu suçlamaları reddetti.