Marco Silva: Cenk istediğim her şeyi yapıyor

Cenk Tosun, Everton formasıyla 16 maçta 5 gol atıp 1 asist yapma başarısı gösterdi.

Everton Teknik Direktörü Marco Silva, milli futbolcu Cenk Tosun'a övgüler yağdırdı. Marco Silva, Cenk'in savaşçı bir yapısı olduğunu söylerken, kendisinden istenilen her şeyi yaptığını da sözlerine ekledi. Silva, taraftarların Cenk Tosun'u alkışlamalarını sonuna kadar hak ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'tan, Everton'a 22.5 milyon avroya transfer olan Cenk Tosun başarılı performansıyla Everton Teknik Direktörü Marco Silva'nın gözüne girmiş durumda.

Everton TV'ye konuşan Portekizli teknik adam, "Forvet oyuncularımızın tümü gol atmak istiyorlar ve bazen yapamadıklarında mutsuz oluyorlar. Fakat Cenk, henüz gol atamamış olsa da gerçekten iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Marco Silva, "Ben de, o da, geliştirebileceği bazı şeyler olduğunu iyi biliyoruz ve ne istediğimi daha iyi anlayacak. Taraftarlarımız onu benimsedi ve bunu hak ediyor" dedi.

Cenk Tosun'un savaşçı bir oyuncu olduğunu vurgulayan deneyimli teknik adam Silva son olarak şunları söyledi:

  • "İnşa ettiğimiz sistem ve sahip olduğumuz fikirde yeri olan, benim de görmek istediğim bir özellik. Top rakipteyken, her oyuncunun bir rolü olmalı. Cenk de bunu biliyor. Tabii ki sonrasında sonuca gidebilmek için hazır olmasını istiyorum ki gol için şans bulabilsin ya da arkadaşlarına şans yaratabilsin. Bu benim için en önemli şey ve Cenk, dediğim her şeyi yerine getirmeye çalışıyor."