Marsilya'nın yeni transferine 'yaş' soruşturması: 27 değil, 34 yaşındaymış

Chancel Mbemba
Chancel Mbemba

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Marsilya, Porto ile sözleşmesi sona eren Kongolu stoper Chancel Mbemba'yı kadrosuna katmıştı. 27 yaşında olduğu bilinen futbolcunun aslında 34 yaşında olduğunun iddia edilmesi, ülkede geniş yankı buldu.

CNN'in haberine göre, Marsilya'nın bonservis bedeli ödemeden 3 yıllık sözleşmeye imza attığı oyuncunun, 4 farklı doğum tarihi olduğu öne sürüldü.

Mbemba'nın ilk kayıtlarında, Kongo'daki ilk profesyonel lisansında doğum tarihi 1988 olarak gözüküyor. Diğer 3 farklı kayıtta ise doğum tarihleri 1991, 1995 ve 1990 olarak yer alıyor.

Daha önce de FIFA'lık oldu

Kongolu futbolcunun yaşıyla ilgili tartışmalar aslında yıllardır devam ediyor.

Mbemba, 2011 yılında ilk kez Avrupa'ya transfer yapacakken Anderlecht takımında da yaşı nedeniyle sıkıntı yaşamıştı. Belçika temsilcisi bu nedenle o dönem FIFA'ya başvurdu.

Mbemba'nın milli takımlarda hangi kategoride oynayacağına ilişkin endişelerin artması üzerine FIFA, doğum tarihinde resmi bir belge çıkarılması için Demokratik Kongo Cumhuriyeti adli makamlarına başvuruda bulundu ve mahkeme kararına göre, futbolcunun doğum tarihi olarak, bugünkü resmi yaşına tekabül eden 8 Ağustos 1994 tarihi belirlendi.

Futbolcu hakkında ortaya çıkan son belgelerin bir kez daha FIFA'ya yollandığı ve yeni bir soruşturma başlatıldığı da belirtildi.

  • Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 66 maçta görev alan Chancel Mbemba, Anderlecht'in yanı sıra Newcastle United ve son olarak Porto'da forma giydi.