Ünlü fitness salonunun sahibinden kötü haber

Rainer Schaller
Rainer Schaller

Dünyanın birçok ülkesinde şubesi bulunan McFit fitness salonlarının ünlü sahibi Rainer Schaller'i taşıyan uçağın Kosta Rika'da düştüğü bildirildi.

Dünyanın en büyük fitness zincirlerinden Mcfit’in kurucusu Rainer Schaller, sevgilisi ve iki çocuğuyla birlikte bir başka yolcuyu da taşıyan Piaggio 180 tipi uçak Meksika’dan Kosta Rika’ya gidiyordu. Schaller'ı taşıyan uçakla dün iletişim kesilmişti.

Kosta Rika basını, uçakla iletişimin kesilmesinin ardından sabah saatlerinde kötü haberi duyurdu. Sabah saatlerinde denizde yüzen iki ceset bulunduğu açıklanırken, cesetlerin Schaller’ın uçağının düştüğü bölgede olduğu belirtildi. Kosta Rika’da Kamu güvenliği bakan yardımcısı Martín Arias, denizde bulunan enkazın düşen uçaktan geldiğini söyledi.

Kazanın ardından
Kazanın ardından

Sivil havacılık otoritesi direktörü Fernando Naranjo, Kosta Rika basınına yaptığı açıklamada, “Uçak, Limón havaalanına inmek üzereyken yaklaşık 25 mil (yaklaşık 40 km) önce radardan kayboldu. Uçakla en son iki bin fit yükseklikte iletişim kurulmuştu.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük fitness zincirlerinden Mcfit tarafından yapılan ilk açıklamada kaza doğrulanırken, ayrıntı verilmedi.

Uçağın neden düştüğü henüz belirsizliğini korusa da uçağın gece saat 01.14 gibi teknik sorunlarla karşılaştığı öne sürüldü. Alman Bild gazetesi Schaller’in Whatsapp’ta en son 01.45’te çevrimiçi görüldüğünü yazdı. Kazanın da hemen sonra meydana geldiği aktarıldı.

Arama çalışmalarının kötü hava şartları nedeniyle sekteye uğradığı belirtilirken, bölgede çalışmalar sürüyor.

Schaller’in firması McFit’in Avrupa’da 257 şubesi bulunuyor ve dünyanın en büyük fitness şirketleri arasında yer alıyor.