McGregor'a 1 ay zorunlu istirahat

Khabib'e yenilen Conor McGregor perişan olmuş ve yorgun bir şekilde kalabalığı izliyor.
Khabib'e yenilen Conor McGregor perişan olmuş ve yorgun bir şekilde kalabalığı izliyor.

Khabib Nurmagomedov'un devirdiği Conor McGregor yaklaşık 1 ay kafeslerden uzak kalacak. Khabib'in ağır hasarlı bıraktığı İrlandalı boksör, UFC tarafından 1 ay zorunlu istirahate ayrıldı.

Karma dövüş sanatları hafif sıklet unvan maçında Khabib Nurmagomedov’un perişan ettiği İrlandalı Conor McGregor'a1 ay zorunlu istirahat verildi.

UFC yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamada, McGregor’un ilgili sağlık kriterlerini henüz karşılayamadığı ve tam bir iyileşme süreci yaşayana dek dövüşmesinin yasaklandığı belirtildi. İrlandalı dövüşçü, 28 Ekim 2018 tarihinden sonra yapılacak maçlarda ringe çıkabilecek.

Conor McGregor çaresiz şekilde kendini savunmaya çalışıyor.
Conor McGregor çaresiz şekilde kendini savunmaya çalışıyor.

Öte yandan maçın ardından Conor McGregor’un ekibinin üzerine atlayarak arbede çıkaran Khabib Nurmagomedov’a da para cezası verilmesi gündemde. Müslüman boksörün alabileceği para cezasının üst sınırının 250 bin pound olacağı kaydedildi.

UFC YÖNETİMİ NEDEN VE HANGİ HALLERDE ZORUNLU İSTİRAHAT/UZAKLAŞTIRMA VERİYOR?

  • UFC çatısı altında dövüşen tüm sporcular, her maçın ardından rutin sağlık kontrollerinden geçiyor. Sporcunun maçta aldığı darbelere ve güncel sağlık durumuna göre istirahatin süresi değişiklik gösterebiliyor. Conor McGregor’a verilen 1 aylık uzaklaştırma ise uzun soluklu dinlendirme statüsüne giriyor. Bu gibi durumlarda, ilgili doktorun ‘dövüşebilir raporu’ vermesi halinde sporcular, verilen istirahat süresinden daha erken ringlere dönebiliyor.


Bu gönderiyi Instagram'da gör

🥊 Khabib Nurmagomedov maçtan sonra da vurmaya devam ediyor.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()