Medel'den şaşırtan istatistik, Kafa topu bırakmadı!

Medel hava topu bırakmadı!
Medel hava topu bırakmadı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Tosic'in yokluğunda Medel'e stoper mevkisinde ilk defa oynattı. Şilili oyuncu ortaya koyduğu performanla stoper mevkisi uygun olmadığı yönünde yorum yapanlara bir anlamda cevap vermiş oldu.

Beşiktaş, evinde ağırladığıKonyaspor'u Cenk Tosun ve Quaresma'nın golleriyle 2-0 mağlup etti. Siyah beyazlı ekipte sakatlıklardan dolayı kadroda yapılan revizyon dikkat çekti.

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Gary Medel, cezalı olan Tosic'in yerine savunmanın göbeğinde görev aldı.

Bu sezon ilk kez 11'de forma şansı bulan Şilili oyuncu, ortaya koyduğu istatistiklerle stoper mevkisi için boyunun kısa olduğu eleştirilerini boşa çıkarmış oldu.

Kafa topu bırakmadı!

Stoperde maç boyunca rakip forvetleri gölge gibi takip eden Medel, hava toplarındaki üstünlüğüyle de dikkat çekti. 1.71 boyundaki Şilili oyuncu, 90 dakika boyunca Konyaspor'un 1.85 cm'lik forveti Evouna'ya karşı çıktığı 4 hava topu mücadelesinin 3'ünde üstün gelen taraf oldu. Medel ayrıca 8 sahipsiz topu kazandı.

OptaCan'ın verilerine göre Beşiktaşlı taraftarların performansını en çok merak ettiği isimlerin başında gelen Medel'in Konyaspor maçındaki istatistikleri;

Topla buluşma (75)

Hava topu mücadelesi (3/4)

Pas arası (8)

Pas isabeti (%95)