Mehmet Büyükekşi'den hakem açıklaması

​Mehmet Büyükekşi
​Mehmet Büyükekşi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalar yaptı. Büyükekşi, MHK'da yeni bir yapılanma sürecini başlattıklarını söyledi. Başkan, gündeme getirilen iddialara 2 gün sonra yazılı cevap vereceklerini kaydetti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Soru almadı

Mehmet Büyükekşi, "Cumhuriyet'in 100. yılını kutladık. TFF'nin kuruluşunun 100. yılının bizim için büyük önemi var. Şeffaf, adil yönetim anlayışımız var. Kronikleşmiş problemlerin üstesinden gelebilmek adına yoğun mesai içerisindeyiz. Lakin son zamanlarda ortak problemlerimize yönelik eleştirilerin dozu artıp, odağı değişince ve dedikodularla federasyonumuza yönelik olunca, toplumu başka yerlere sevk edecek vahim durumlar olduğunu görünce, bundan sonra her 15 günde bir sizlerle buluşacağız. Bu bir başlama vuruşu olarak görün. Soru almayacağız. Gündemdeki soruları sonra sizlere cevaplayacağız." dedi.

TFF Başkanı, "MHK'da radikal kararlar alacağız. Hakem atamaları konusunda stratejik bir plan doğrultusunda, devrim niteliğinde bir adım atacağız. Almanya'da başta olmak üzere Avrupa'da uygulanan, kulüplerimizin de sürecin içerisinde olduğu yeni bir yapılanma başlatıyoruz." dedi.

Yarı otomatik ofsayt sistemi hakkında da konuşan Büyükekşi, "Yakın zamanda hayata geçireceğimiz Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi ile hem teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz hem de maç esnasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru şekilde verilmesini sağlayacağız." açıklamalarında.